Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Triad Princess S01E01: Taiwanese pulp

  •  
06-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Triad Princess
De wereld van de glamour en de georganiseerde misdaad worden vermengd in deze weinig verheffende romantische actieserie.
De dochter van een Taiwanese maffioso (Eugenie Liu speelt Angie) krijgt een nogal ongebruikelijk aanbod. Ze mag de bodyguard worden van een bekende actrice. Dat biedt kansen! Hierdoor kan ze dichter bij haar idool, acteur en model Xu Yi-Hang (Jasper Liu), komen. Getuige alle posters, en het beddengoed op haar slaapkamer, is hij de man van haar dromen. Dat is wel saillant: Angie is de rebelse dochter van een rouwdouwer, en Xu Yi-Hang is een gedistingeerde acteur die steevast kleinburgerlijke rollen speelt als ‘de lieve, aardige man’. Exemplarisch voor Angie’s genadeloze gedrag daarentegen is hoe ze in de openingsaflevering met een ex-vriendje afrekent – die kukelt na een flinke karatetrap zo van een brug het water in.
Zo proberen de makers de wereld van de glamour en de wereld van de georganiseerde misdaad met elkaar te vermengen, zoals dat in sommige kringen (en daar zijn talloze films over gemaakt) natuurlijk al sinds jaar en dag het geval is. De twee vakgebieden hebben elkaar soms nodig, en vormen dan een symbiose. Deze combinatie is in Triad Princess bij vlagen geestig. Zoals wanneer de hardvochtige dochter van de triadeleider prompt sentimenteel wordt als haar grote liefde Xu Yi-Hang – tenminste, zo beeldt ze zich dat in – in beeld verschijnt.
Triad Princess (de titel spreekt boekdelen, wat dat betreft) is de tweede Taiwanese Netflix Original, en lijkt net als Nowhere Man toch vooral gericht op de Mandarijns sprekende markt, met de Taiwanese markt in het bijzonder. Dit betekent: cartooneske personages en kolderieke gevechtschoreografie; een vleugje zelfspot, en een speelse esthetiek. Heel verheffend is het evenwel allemaal niet, wél onvervalste Taiwanese populaire cultuur. 
Triad Princess S01, vanaf 6 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief