Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Tore: Zweedse coming-of-age-serie van Netflix met acteur uit Quicksand

  •  
16-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2425 keer bekeken
  •  
Tore A91A8762_Photographer_Jonath_Mathew_0073

© Jonath Mathew / Netflix

Acteur William Spetz (Quicksand) bedacht de serie over een twintiger die zich na een tragedie onderdompelt in een wereld van drank, drugs en seks.

Netflix debuteert deze maand een nieuwe komische dramaserie uit Zweden getiteld Tore. De reeks draait om de 27-jarige Tore, die er alles aan doet om zijn verdriet te onderdrukken nadat de meest belangrijke persoon in zijn leven wordt doodgereden door een vuilniswagen. Overdag blijft hij op zijn werk voor de begrafenisonderneming van zijn vader doen alsof er niets aan de hand is, terwijl hij flirt met de nieuwe bloemist Erik. ’s Nachts experimenteert hij voor het eerst met drank, drugs en seks en gaat er een hele nieuwe wereld voor hem open, waardoor zijn beste vriend Linn en zijn werkcollega’s zich steeds meer zorgen maken. Tore wordt gespeeld door William Spetz, die onder meer bekend is van zijn rol als Samir in de Netflix-serie Quicksand. Spetz is ook de bedenker en schrijver van de zesdelige reeks.

Tore verschijnt vrijdag 27 oktober op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief