Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Tomorrow S01E01: pervers en potsierlijk

  •  
08-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
Tomorrow
Zuid-Koreaans drama over een groep Grim Reapers die moeten voorkomen dat mensen zelfmoord plegen is buitengewoon onsmakelijk.
Het is te druk in de hemel en dus is in het Zuid-Koreaanse Tomorrow een groep Magere Heinen aangesteld die moet voorkomen dat mensen zelfmoord plegen. Ja, dit klinkt pervers en potsierlijk en dat is deze televisiereeks dan ook. Kim Hee-sun speelt de doorgewinterde Magere Hein Goo Ryeoon die op een dag nieuwkomer Choi Joon-wong (Rowoon) in haar team krijgt. Choi is een Magere Hein geworden omdat hij bij een incident op een brug waarbij een dakloze zelfmoord wilde plegen uiteindelijk ook zelf in het water belandde. Hij ligt sindsdien in een coma die, zoals Goo hem vertelt, drie jaar zal duren.
Maar in de hemel, of in het hiernamaals, wordt hem verteld dat hij ook zes maanden lang bij RM, de afdeling Risk Management, kan werken. Waarna hij zijn leven weer terugkrijgt. Eigenlijk heeft Choi daar helemaal geen zin in, maar het alternatief is ook weinig appetijtelijk. Dus voegt hij zich bij Goo. Hun eerste missie is voorkomen dat een vrouw die bij een televisiestation werkt zelfmoord pleegt. Alles gaat mis in haar leven, ze werd vroeger gepest en is al enige tijd ongelukkig. De Magere Heinen infiltreren in haar leven en op haar werk, in een poging haar levenslust weer op peil te brengen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Tomorrow
Tomorrow is een nogal lichtzinnige blik op zelfmoord en depressie. Wie de serie aanzet krijgt wel van tevoren een disclaimer te zien, dat dit een ‘fantasieserie’ betreft. Maar dat is niet genoeg. Het enige noemenswaardige - en best geestige - aan dit Zuid-Koreaanse drama is het idee dat de hemel wordt gerund als een bedrijf, met alle kapitalistische uitwassen van dien: medewerkers die geen hart voor de zaak hebben; gesteggel over budgetten; geruzie met de Grote Baas.
Tomorrow S01, vanaf 9 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief