Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Three Days of Christmas: melodramatisch kerstdrama

  •  
07-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Three Days of Christmas
Het Spaanse drama toont een drieluik van liefde, onbegrip en familie-intriges.
Een besneeuwd landschap. Een oudere vrouw loopt lijnrecht af op een bemoste boom in het besneeuwde bos, en schraapt met snelle bewegingen de sneeuw en de planten weg om vier gekerfde namen op de stam te onthullen: Esther, Adela, Maria en Valentina.
Het driedelige drama Three Days of Christmas toont een disfunctionele familie die gebukt gaat onder zijn eigen geheimen. Het drama opent in 1949 en ontvouwt zich in opeenvolgende tijdsprongen. ‘Vlak voor je dood zou je alleen de mooie momenten herinneren’, aldus de voice-over in de opener. Dit is natuurlijk niet het geval, want de serie toont dat alle personages steeds terugkeren naar onopgeloste situaties, momenten, en onuitgesproken woorden.
Je volgt de vier meisjes van de puberteit tot de grijze jaren in hun leven, en de verschillende facetten en worstelingen die voorbijkomen in de verscheidene levensfases. In de eerste aflevering ontvouwt zich de familiedynamiek en zie je de onderlinge verhoudingen tussen de angstige Adela (Mariona Pagès), de leider Esther (Berta Castañé), de pittige Maria (Mar Ayala) en de zorgzame Valentina (Carla Tous). Hoewel twaalf actrices de rollen van de vier zussen in verschillende fases van hun leven op zich nemen - met onder anderen Victoria Abril uit Pedro Almodavars gelauwerde film High Heels - valt het op dat de jonge acteurs uitstekend op elkaar zijn ingespeeld, waardoor de chemie overkomt alsof ze een echte bloedband hebben.
In vergelijking met andere kerstverhalen in de Netflix-catalogus, zoals The Knight Before Christmas of Home for Christmas , is Three Days of Christmas een relatief somber, maar meditatief familiedrama. De serie heeft een langzame start, maar geleidelijk aan voeren de wendingen, en de melodramatische elementen, het tempo steeds hoger op. De dialogen bevatten acceptabele expositie die het drama voortstuwt naar een aantal warrige confrontaties - net zoals in het echte leven. Hoewel er een aantal momenten zijn die rechtstreeks uit een Spaanse telenovela komen, onderdrukt dit niet de kwaliteit van het plot. Het emotionele kerstdrama weet effectief de roering in het menselijke leven weer te geven middels drie memorabele kerstvieringen.
Three Days of Christmas S01, vanaf 6 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief