Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The X-Files S11: nieuwe blik achter de schermen

  •  
25-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The X-Files S11
Fox gaf een vijf minuten durende blik achter de schermen bij het elfde seizoen van The X-Files vrij.
De eerste van tien nieuwe afleveringen gaat bij ons in Nederland op 4 januari op de zender in première. Voor de nieuwe reeks keren David Duchovny en Gillian Anderson terug als agenten Fox Mulder en Dana Scully, maar ook Mitch Pileggi (Walter Skinner) en William B. Davis (The Cigarette Smoking Man) zijn weer van de partij. Seizoen elf bestaat vooral uit 'monster of the week' afleveringen, maar er komen ook episodes waarin de overkoepelende mythologie van The X-Files verder wordt uitgediept aan bod. In die mythologie zal William, de zoon van Mulder en Scully, dit seizoen een belangrijke rol spelen. Een van de nieuwe afleveringen krijgt ook weer een wat komischer insteek. Deze werd geschreven door Darin Morgan, die vorig seizoen verantwoordelijk was voor Mulder and Scully meet the Were-Monster, een aflevering waarin het 'monster of the week' format op humoristische wijze werd ontleed.
Momenteel zendt Fox Nederland dagelijks een klassieke aflevering van The X-Files uit. Vlak voor de start van het elfde seizoen, wordt ook het complete tiende seizoen nog eens herhaald door middel van een marathon-uitzending.
Lees ook meer over de cliffhanger van seizoen tien en de intromuziek van de serie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief