Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Victims’ Game S01-02: degelijk Taiwanees misdaaddrama

  •  
03-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
248 keer bekeken
  •  
The Victims’ Game
Het misdaaddrama presenteert een intrigerend mysterie binnen het genre.
'Forensisch onderzoek gaat niet alleen om het vinden van sporen en een logische verklaring. Het gaat erom die sporen te gebruiken om de verborgen verhalen te vinden.' Het is een waardevolle les van de instructeur op de politieacademie die de jonge student Fang Yi-jen (Joseph Chang) jaren later ter harte neemt, wanneer hij als forensische onderzoeker werkt aan een opmerkelijke moordzaak.
Het is een bekend concept binnen het misdaadgenre: twee onwaarschijnlijke bondgenoten die hard werken om een moordzaak op te lossen. Fang Yi-jen heeft het Asperger-syndroom, wat hem een buitenstaander maakt in zijn omgeving. Hij vindt aansluiting bij Hsu Hai-yin (Tiffany Hsu), een gewetenloze onderzoeksjournalist die allerlei trucjes uithaalt om vertrouwelijke informatie te achterhalen voor haar scherpe artikelen. Het duo gaat al snel samen op onderzoek uit, zonder dat de hoofdinspecteur Zhao Cheng Kuan (Jason Wang) op de hoogte is. De serie is gebaseerd op de succesvolle roman The Fourth Victim van de Taiwanese schrijver INFINITY.
The Victims’ Game
Neurodiverse personages zijn geen nieuw fenomeen binnen film en tv, zie Dustin Hoffman als de autistische Raymond in de klassieker Rain Main, de briljante arts Shaun Murphy in The Good Doctor , en de jonge Sam Gardner in Atypical. In de eerste afleveringen van The Victims’ Game wordt het Asperger-syndroom van Yi-jen (vooralsnog) niet als een trucje gebruikt. Wat scenarist Shu-Ting Liang en haar team laten zien is dat Yi-jen natuurlijk begaafd is in het analyseren van bewijzen, maar het wordt tevens duidelijk dat zijn sociale onhandigheid hem zowel in zijn persoonlijke leven als in zijn carrière heeft belemmerd.
In de opener komt Yi-jen er al snel achter dat er iets mis is met de moordzaak van de popzangeres So Ku-yun; die ogenschijnlijk opgelost is in zuur in de badkuip van een louche hotelkamer. Een ingeving brengt hem terug naar zijn oude appartement, waar hij overvallen wordt door herinneringen over zijn nalatigheid ten opzichte van zijn dochter, omdat hij zich begroef in zijn werk. Hij vergelijkt de vingerafdrukken van een kindertekening van zijn dochter met het bewijsmateriaal van de moordzaak, en het schudt zijn wereld op zijn kop.
The Victims’ Game
Iedere moordzaak waar het duo aan werkt onthult de ontberingen van het slachtoffer, en hoe ze werden verstoten door de samenleving. De moorden stapelen zich achter elkaar op, maar het lijkt alsof de moordenaar empathie toont door de laatste wens van zijn slachtoffers te vervullen – nu ja, voordat hij hen vermoordt. The Victims’ Game is een solide misdaaddrama, waarin de slachtoffers vanuit het graf aanwijzingen geven en de politie moeite heeft om de waarheid te achterhalen.
The Victims' Game S01, vanaf 1 mei 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief