Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Upshaws S02E01: Wantrouwen overheerst

  •  
29-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Upshaws S02
Een nijpende vraag staat centraal in de geestige openingsaflevering van het tweede seizoen: heeft Bernie nóg een oneigenlijk kind?
Het eerste seizoen van The Upshaws eindigde met een cliffhanger: was Bernie (Mike Epps) de biologische vader van het meisje dat de residentie van de Upshaws was binnen gelopen? De eerste aflevering van het tweede seizoen heet dan ook: Maybe Daddy. Omdat het zo had kunnen zijn.
De patriarch is in zijn huwelijk met Regina (Kim Fields) immers niet altijd trouw: daar heeft hij zijn zoontje Kelvin (Diamond Lyons) aan te danken; aan een kortstondige affaire met een ander – het arme jongetje wordt in het huishouden nog steeds achter z’n rug om ‘de bastaard’ genoemd.
The Upshaws S02
Maar het meisje blijkt de dochter van die andere Bernie, Bernie Jr. (Jermelle Simon). Bernie Jr. kwam vorig seizoen uit de kast maar had tijdens zijn scholierentijd kennelijk nog een amoureuze tête-à-tête met een jongedame die heeft geleid tot een kind – ze is nu negen jaar. Regina en haar zus Lucretia (Wanda Sykes) twijfelen echter: is ze wel echt de dochter van Bernard Jr. Of speelt haar moeder – een politieagente – een spelletje? In het holst van de nacht proberen de twee een ouderschapstest af te nemen bij Bernard Jr. Want zijn ze ‘nu oma’s of niet?’  Wantrouwen overheerst in die zin aan het begin van het tweede seizoen.
The Upshaws S02
Of het is nooit weggeweest. De blik van Bernie aan het eind van vorig seizoen was veelzeggend. En vooral ook wat hij daarna in het nieuwe seizoen als een van de eerste dingen zegt tegen het meisje: ‘Maar hoe heet je moeder?’ Dat is natuurlijk een stupide vraag, die recht uit de koker lijkt te komen van Sykes (tevens showrunner). De komiek is van dat soort vinnige (en geestige) reacties. Zoals wanneer de moeder van het meisje tegen Bernie Jr. zegt: ‘Ze is tamelijk slim, net als haar vader.’ Waarna Bernard Jr. - die intussen weet dat hij haar pa is -  vertwijfeld kijkt: ‘Wie is de vader?’ Of wanneer de kids ’s avonds naar beneden komen en aan Regina vragen naar hun geboortecertificaat.
The Upshaws S02
Kan zij hen verzekeren dat Bernard hun vader is? Regina reageert kordaat: ‘Ik kan je wel de andere kant van m’n hand laten zien.’
The Upshaws S02
Van dat soort grappen moet The Upshaws het hebben. Ze zijn niet per se innovatief, maar ze doen hun werk. Sowieso merk je aan alles, ook in het tweede seizoen, dat Sykes en haar schrijfpartner Regina Y. Hicks ook een traditionele sitcom wilden maken met nieuwe thema’s zoals bijvoorbeeld homoseksualiteit. Daarin slaagt The Upshaws zonder twijfel.
The Upshaws S02, vanaf 29 juni bij Netflix
The Upshaws S02, vanaf 29 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief