Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Office verdwijnt bij Amerikaanse Netflix

  •  
27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Office
Hoe zit het met de Nederlandse Netflix? Is een uittocht aanstaande?
Vanaf 2020 zal (de Amerikaanse) The Office in de Verenigde Staten niet meer te zien zijn bij Netflix. Alle negen seizoenen zullen vanaf 2021 te zien zijn bij een nieuwe streamingdienst die door NBC en Universal Pictures – waar de rechten van de komedie liggen – worden ondergebracht. Deze ontwikkeling is tekenend voor de versnippering van het media-aanbod met straks de komst van nieuwe vod-diensten van bedrijven als Disney, Apple en Warner.
De verdwijning van The Office is logischerwijs ook slecht nieuws voor Netflix: de sitcom is een van de best bekeken titels. Hoewel er in Nederland geen vod-dienst is die The Office aanbiedt, zijn er in de Nederlandse Netflix-catalogus wel titels waarvoor een gelijksoortig lot dreigt. Dan valt te denken aan Friends, How I Met Your Mother en Modern Family. Dat zijn net als The Office series die oorspronkelijk voor Amerikaanse televisiezenders als NBC, CBS en ABC zijn gemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief