Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Law According to Lidia Poët S01E01: zwoel en speels maar een uitdaging ontbreekt

  •  
15-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
818 keer bekeken
  •  
The Law According to Lidia Poët
Dramedy over de eerste vrouwelijke Italiaanse strafpleiter oogt sfeervol maar weet nog niet volledig te overtuigen.
Foto credit: Lucia Iuorio / Netflix
Lidia Poët was de eerste vrouwelijke strafpleiter in Italië. Actrice Matilda De Angelis ( The Undoing , 2020) speelt deze vastberaden vrouw die in het negentiende-eeuwse Turijn furore maakt. Zo lost ze in de eerste aflevering de moord op een prima ballerina op. Dat blijkt wel een flinke opgave: haar accreditatie als advocaat wordt al snel ingetrokken en andere mannen uit het vakgebied nemen haar amper serieus. Dus vindt ze andere manieren om haar cliënt, een man die voor de moord is opgepakt en voor wie de doodstraf lonkt, vrij te krijgen. Terwijl mannen haar toeroepen dat ze maar beter achter het aanrecht kan staan.
Qua sfeer en thematiek heeft The Law According to Lidia Poët ( La Legge di Lidia Poët ) wel iets weg van Enola Holmes : de filmreeks van Netflix waarin ook een jonge vrouw (gespeeld door Millie Bobby Brown) zich manifesteert als uitstekend speurder. Daarnaast is The Law According to Lidia Poët net als Enola Holmes ironisch en speels, en niet al te zwaar op de hand. Hoewel indringende onderwerpen in de Italiaanse serie, die misschien ook qua zwoelheid iets volwassener van aard is, niet worden gemeden: zo oogt Poët emotioneel wanneer blijkt hoe moeilijk het voor haar is om haar beroep fatsoenlijk te kunnen uitoefenen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Law According to Lidia Poët
Het is alleen spijtig dat het eerste moordmysterie in de pilotaflevering al direct wordt opgelost. De enige rode draad in de reeks lijkt in die zin de ontwikkeling die Poët doormaakt. Het was ook prettig geweest als er een moordzaak over meer afleveringen was uitgesmeerd. Nu lijkt The Law According to Lidia Poët op lineaire krimi’s zoals er al zoveel op televisie zijn.
The Law According to Lidia Poët S01, vanaf 15 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief