Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Future Of S01E01-02: meer vragen dan antwoorden

  •  
21-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Future Of
In twaalf afleveringen wordt vooruitgeblikt op de toekomst. Kunnen we dan met honden praten? Werken datingapps dan eindelijk?
De reportagereeks The Future Of leidt meer tot vragen dan antwoorden. In een twaalftal afleveringen – waarvan de laatste zes vanaf 28 juni te zien zijn – gaan de makers in op onderwerpen als huisplanten en cheeseburgers: hoe zien die eruit in de toekomst? De eerste aflevering draait om de hond als huisdier: kunnen we in de toekomst met hem praten? Zijn gevoelens beter doorgronden en hem op die manier een beter leven geven? Een hondenfluisteraar is sceptisch, hoewel ze toegeeft dat innovatie op dit gebied ook het einde van haar baan zou kunnen betekenen. Maar een andere dierenliefhebber is al bezig met een app.
Een algoritme zou in de toekomst het gedrag van honden moeten herkennen en contextualiseren. Grappig genoeg wordt in de aflevering niet stilgestaan bij het feit dat veel wetenschappers stellen dat huisdierenbezit in de toekomst moeilijker wordt gemaakt, simpelweg omdat het milieuvervuilend is. Oftewel, hoe kan je naar de toekomst kijken zonder die gedachte mee te nemen? In de tweede aflevering, die in het teken staat van online daten, mist eveneens een heet hangijzer. Terwijl techbedrijven steeds beter de emoties van de gebruikers van datingapps weten te vatten, wordt niet een keer hardop afgevraagd: willen we dat wel?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Future Of
Ja, we willen de perfecte partner. Maar we weten ook dat die niet bestaat. En willen we voor dat ‘kwantificeren van liefde’ onze privacy opgeven? Saillant is dat in beide afleveringen scenario’s worden geschetst die leiden tot een maatschappij waarin de rol van de mens is gemarginaliseerd. Terwijl de toon – en de voice-over van actrice Jurnee Smollett – juist luchtig is. Je zou in die zin kunnen stellen dat The Future Of eigenlijk een matige kloon van Black Mirror is, verkleed als infotainment.
The Future Of S01, vanaf 21 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief