Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sugar Rush Christmas S01E01: een glitterende suikerroes

  •  
30-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sugar Rush Christmas
De Amerikaanse reality-serie voldoet aan alle smakelijke eisen van het genre.
Een dronken sneeuwman gemaakt met een kleine cupcake van witte chocoladelikeur met een vulling van Ierse roomlikeur, een kruidige appel-rumcake, tot een minitaartje gevuld met vloeibare gel van Kir Royal, afgewerkt met een meringue botercrème. In de kersteditie van de bakwedstrijd Sugar Rush word je bedolven onder watertandende, maar mierzoete gebakjes.
Je komt al snel in de kerststemming in de eerste aflevering van Sugar Rush Christmas. Onder begeleiding van gastheer Hunter March gaan vier duo’s met elkaar de strijd aan in drie eliminatie-rondes. Patissiers Candace Nelson en Adriano Zumbo beslissen iedere week samen met een gast wie er met de eer mag strijken, en de hoofdprijs van 10.000 dollar mee naar huis kan nemen. In de eerste aflevering is YouTube-ster Liza Koshy te gast. Koshy weet met haar uitbundige opmerkingen de kandidaten te vermaken, maar ze ook een hart onder de riem te steken.
Sugar Rush Christmas
In de eerste ronde dienen de bakkers een kerstcupcake te maken geïnspireerd op een kerstcocktail. In de tweede ronde passeert het traditionele zandkoekje de revue, omdat de kandidaten een dessert moeten maken met de traditionele kerstkleuren rood en groen, en de daarbij behorende smaken. In de derde ronde krijgen de bakkers de opdracht om een foute kersttrui te verwerken in een heerlijke taart.
Sugar Rush Christmas
Terwijl je bij andere kookwedstrijden je verkneukelt over de poederachtige, maar abominabele creaties - zie de hilarische bakwedstrijd Nailed It! , alwaar de beginnende bakkers worstelen met te hoog gegrepen bakopdrachten - krijg je in Sugar Rush Christmas nu juist trek in de creatieve desserts die helaas niet verkrijgbaar zijn in je lokale supermarkt. Toch zijn er hier ook momenten waarop het logischerwijs niet heel soepeltjes loopt tijdens het bakproces; een deelnemer creëert het meest weerzinwekkende mintgroene glazuur; terwijl een andere bakker poedersuiker in plaats van bloem gebruikt voor het beslag.
In Sugar Rush Christmas zie je de vreugde en creativiteit van de ervaren bakkers terug terwijl ze hun ziel en zaligheid in de glazuur brekende ontwerpen stoppen. De zoete chemie van de gerechten, en de herkenbare wrijving tussen de verschillende bakkers terwijl ze proberen om niet te bezwijken onder de druk van de wegtikkende klok, zijn een lust voor het oog. Sugar Rush Christmas is voorspelbaar, maar ontspannen escapisme.
Sugar Rush Christmas, vanaf 29 november 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief