Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Station 19 S07E01: laatste seizoen opent met een (spreekwoordelijke) knal

  •  
10-06-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
Station19Final

© ABC

Makers van melodramatische brandweerserie pakken de kijker in seizoensopener meteen bij de lurven.

De makers van Station 19 pakken de kijker meteen bij de lurven aan het begin van het zevende en laatste seizoen. Brandweervrouw Vic (Barrett Doss) belandt na een telefoonoproep bij een techbedrijf waar een vrouwelijke medewerker dreigt de boel in vuur en vlam te zetten. De medewerker in kwestie voelt zich al jaren niet gehoord, en het komt niet als een verrassing dat de boel al snel escaleert. Station 19 moet het net als zijn grote zus Grey’s Anatomy steevast hebben van impactvolle tragedies – zo eindigde het zesde seizoen met een feest waarop brandweerlieden ineens in de dansvloer (die transformeerde tot een sinkhole) leken te worden verzwolgen.

Aan het begin van het zevende seizoen blijkt de schade van die episode beperkt. De aandacht wordt verlegd naar Jack Gibson (Grey Damon) die in de laatste aflevering van het vorige seizoen weer eens in elkaar zakte, en ditmaal aan zijn hersenen is geopereerd. Er wordt vermoed dat hij lijdt aan een hersenaandoening, en dat hij niet meer aan het werk kan als brandweerman. Tot verdriet van kapitein Andy (Jaina Lee Ortiz), die zich op haar beurt afvraagt of ze wel geschikt is als leidinggevende – gelukkig komt Gibson, die op dat moment in coma ligt, in Andy’s verbeelding even tot leven om haar gerust te stellen: ze kan het heus wel.

station-19_0AMBzT

© ABC

Zo lijkt het bij Station 19 vaak alsof de scenaristen eerst een groot dramatisch gat creëren (zoals Jacks aandoening), om daar vervolgens een geïmproviseerde mouw aan te passen. Zie ook de relatie tussen Maya (Danielle Savre) en dokter Carina (Stefania Spampinato), die aan het begin van de aflevering besluiten te gaan samenwonen. Ze zijn al enige tijd bezig met IVF. Maar dan krijgen ze zo’n veertig minuten later, tegen het einde van de aflevering, ineens een baby in hun schoot geworpen. Die willen ze wel – en ze willen ook blijven proberen zwanger te worden. Wat een levensvreugde.

station-19_yY5Vgc

© ABC

Opvallend is dat de serie al die tijd ook een platform is geweest voor progressieve zaken, zoals de bovengenoemde situatie waarin twee vrouwen hun levens kunnen inrichten zoals ze willen. Toch kampt Station 19 al jaren met tegenvallende kijkcijfers en komt er nu een einde aan dit melodramatische bombast. Misschien ook maar goed ook, want hoe gekker wil je het (met sinkholes en noem maar op) nog maken?

Station 19 S07, vanaf dinsdag 11 juni 2024 wekelijks bij Net5

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief