Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Grey's Anatomy S20E01: Meredith maakt plaats voor de volgende generatie

  •  
12-06-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
739 keer bekeken
  •  
greys-anatomy_dgMeId

© ABC

Het twintigste seizoen staat in het teken van een nieuwe lichting coassistenten. Als ze straks nog een baan hebben tenminste.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu lijkt toch echt het moment nabij dat Meredith Grey (Ellen Pompeo) het Grey Sloan Memorial Ziekenhuis in Seattle gaat verlaten. Ze gaat naar Boston om daar aan een geneesmiddel voor alzheimer te werken. Althans, zolang ze tegen alle belangrijke geldschieters haar mond houdt over haar controversiële nieuwe theorie.

Dat dit nakende afscheid minder hard binnenkomt dan verwacht komt door de lange aanloop en de honkvastheid van andere vertrouwde gezichten zoals dokter Owen Hunt (Kevin McKidd, vanaf seizoen vijf) en dokter Miranda Bailey (Chandra Wilson) en dokter Richard Webber (James Pickens Jr.), beiden ook al van de partij sinds de allereerste aflevering. Daarnaast werd er vorig seizoen een blik splinternieuwe coassistenten opengetrokken, allemaal met hun eigen dromen en wensen. Al is het ook voor hen aan het begin van het twintigste seizoen, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, onzeker of ze nog een toekomst in het ziekenhuis hebben.

greys-anatomy_VqE2e8

© ABC

Zo’n eerste aflevering van een nieuw seizoen is altijd even opstarten. Er worden vooral losse eindjes aan elkaar vastgeknoopt. Dus ontdekken we het lot van dokter Teddy Altman (Kim Raver), die in de seizoensfinale midden in een operatie het bewustzijn verloor, en of de prille romance tussen dokter Wilson (Camilla Luddington) en dokter Lincoln (Chris Carmack) en die tussen coassistenten Simone (Alexis Floyd) en Lucas (Niko Terho) ook standhouden wanneer de eerste stoot endorfine is weggeëbd.

De seizoensopener biedt geen grote verrassingen, maar wel de belofte op meer.

Grey’s Anatomy S20, vanaf donderdag 13 juni 2024 op Disney+

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief