Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Stanley H komt 5 oktober naar NPO Start Plus

  •  
20-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stanley H
De Nederlandse misdaadserie met Jeroen Spitzenberger is vanaf 13 oktober ook wekelijks te zien op NPO 3.
De vierdelige dramaserie Stanley H komt in oktober naar de NPO. De serie vertelt het verhaal van de bankovervaller en drugscrimineel Stanley Hillis, en haalt tevens inspiratie uit de IRT-affaire, waarbij de politie in de jaren negentig bewust drugstransporten toeliet met als doel de grote netwerken op te rollen. Met hulp van de politie en de douane verhandelde Hillis zo jarenlang duizenden kilo's soft- en harddrugs, wapens en explosieven. Hillis, die in de serie wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger, staat verder nog bekend om zijn latere ontsnapping uit de Bijlmerbajes en zijn daaropvolgende interview (geheel in vermomming) bij Sonja Barend. Bijrollen zijn er voor Jochum ten Haaf, Egbert-Jan Weeber en Sieger Sloot, en de regie was in handen van Tim Oliehoek.
Stanley H is vanaf 5 oktober in zijn geheel te zien op NPO Start Plus. De serie is vanaf 13 oktober tevens wekelijks te volgen op tv bij NPO 3 en online op NPO Start Plus.
Lees ook onze recensie van de miniserie.
Foto credit: Nikolai van Nunen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief