Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Soundtrack: Wild Wild Country

  •  
02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wild Wild Country
Hoe uitbundig we de volgelingen van de Bhagwan ook zien zingen en dansen in Wild Wild Country, de soundtrack van de docu bestaat uit prachtig kabbelende americana.
Terwijl de gebeurtenissen in en rond Rajneeshpuram, Oregon steeds verder escaleren, bewaart de soundtrack van Wild Wild Country (lees de recensie van de Netflix-docu) een gevoel van sereniteit. De sterke documentaire legt vast hoe de sekte rond de Indische leider Bhagwan 'Osho' Rajneesh zich verplaatst van India naar de omgeving rond het Amerikaanse stadje Antelope.
En qua muziek kiezen de producenten van Wild Wild Country vooral voor tracks die passen bij de weidse natuuromgevingen die de Amerikaanse staat Oregon voorschotelt. Zoals songwriter Marlon Williams, met nummers als 'Dark Child' en 'Strange Things', of Damien Jurado met het schitterende 'Cloudy Shoes'.
Het zijn vooral onbekende namen die langskomen, zoals Void Vision, Timbre Timbre en Bill Callahan. Het past bij de plek op de achtergrond die de muziek in het verhaal van de Bhagwan en zijn volgelingen inneemt.
De muziek van Wild Wild Country is ideaal voor een, al dan niet denkbeeldige, roadtrip door het platteland van de Verenigde Staten. Beluister de muziek hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief