Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sort Of S02E01-02: onverminderd ontroerend

  •  
25-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
308 keer bekeken
  •  
SO_202_D008_00350

© CBC

Sabi komt weer, al dan niet onbewust, midden in een keur aan drama’s te staan in fijne, tedere en complexe serie.

Sabi (Bilal Baig is tevens de bedenker van Sort Of) is op zoek naar een bestendige relatie, maar hen weet nog niet hoe die eruitziet. In de tweede aflevering van het tweede seizoen zegt hen tegen hun minnaar Olympia (Cassandra James), die haar persoonlijke manicuurster is: ‘Mijn nagels zijn niet te lang, mooi en functioneel. Dat is precies wat ik op een dag ook hoop te zijn.’ Tegelijkertijd lijkt het er sterk op dat Sabi’s affaire met Olympia het niet lang zal overleven. Sabi is serieuzer, meer zoekende, terwijl Olympia zich ontpopt als een echte hedonist, die liever niet over pijnlijke dingen wil praten.

Sowieso valt dat op in het tweede seizoen: Sabi heeft een hoop te vertellen, maar weinig vrienden zijn ontvankelijk. Iedereen heeft zijn eigen sores. Zo is Sabi's vader op stel en sprong vanuit Dubai in het vliegtuig gesprongen om te zien hoe het met zijn kind gaat. Imran (Dhirendra) noemt Sabi tijdens hun eerst ontmoeting ‘zijn zoon’. De spanning is te snijden. Sabi’s zus Aqsa (Supinder Wraich) vraagt even verderop in de aflevering of het misschien zou helpen als hen geen opvallende nagellak zou dragen. Maar Sabi pareert: ‘Ik houd van mijn nagels.’ Dat zou sowieso als een knieval hebben gevoeld.

SO_203_D002_00210

© CBC

Hoewel Sabi zich soms voelt als een dolende ziel zonder afgebakend doel, hebben de mensen in hun omgeving ogenschijnlijk nog grotere problemen. Zoals Bessy (Grace Lynn Kung), die nog steeds herstellende is van haar fietsongeluk en toch wil scheiden van Paul (Gray Powell). Hoewel Sabi op hun kinderen past is hen gaandeweg ook op hun gaan passen. Hen komt telkens midden in het drama te zitten. Net als vorig seizoen hoop je dat Sabi daar op een gegeven moment weer uit komt. Hoewel Baig, zoals het leven betaamt, niet van de makkelijke oplossingen is.

SO_201_D004_00122

© CBC

Al die existentiële vraagstukken hebben wel tot gevolg dat Sort Of opnieuw veel meer is dan slechts een sitcom. De serie weet te ontroeren; weet belangrijke onderwerpen op de kaart te zetten. En Baig leert de kijker ook dat het soms helemaal niet moeilijk is om van gemankeerde personages te leren houden, zolang ze maar oprecht zijn.

Sort Of S02, vanaf dinsdag 25 juli 2023 wekelijks op NPO 3 en NPO Start en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief