Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Shetland: zevende seizoen van Schotse misdaadserie heeft datum bij de NPO

  •  
05-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61498 keer bekeken
  •  
ShS7__final_23383880_23383864

© KRO-NCRV

Met de zevende reeks neemt Douglas Henshall afscheid van de door hem gespeelde rechercheur Jimmy Perez, hoewel de serie zelf nog niet ten einde komt.

Het zevende en ook laatste seizoen van Shetland komt deze maand naar de NPO: de volledige reeks (zes afleveringen) verschijnt donderdag 20 juli op NPO Plus en is vanaf woensdag 26 juli eveneens te bekijken op NPO 3 en NPO Start. Shetland speelt zich af op de gelijknamige Schotse eilandengroep en volgt de door Douglas Henshall gespeelde detective Jimmy Perez. In de première van het zevende seizoen onderzoekt Perez de verdwijning van een mysterieuze illustrator, wiens vader een dubieuze politieagent was. De serie is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves (Vera) en werd bedacht door David Kane. Met het zevende seizoen neemt Henshall afscheid van Perez, hoewel de serie zelf nog niet ten einde komt: Ashley Jensen (Extras, Agatha Raisin) zal dit jaar in het achtste seizoen haar debuut maken als het nieuwe hoofdpersonage DI Ruth Calder.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief