Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Scott & Bailey: eerste twee seizoenen gaan van start op BBC First

  •  
19-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9256 keer bekeken
  •  
01_01_60MB

© ITV / BBC Studios

Het misdaaddrama met Suranne Jones (Vigil) en Lesley Sharp (The Full Monty) als detectives in Manchester werd bedacht door Sally Wainwright (Happy Valley).

De eerste twee seizoenen van Scott & Bailey zijn binnenkort te zien op BBC First: op dinsdag 1 augustus wordt er afgetrapt met de allereerste aflevering van de Britse misdaadserie. Scott & Bailey draait om de persoonlijke en professionele levens van twee vrouwelijke detectives die werkzaam zijn in Manchester: dertiger Rachel Bailey (Suranne Jones uit Vigil) is luid en opvliegend, terwijl veertiger Janet Scott (Lesley Sharp uit The Full Monty) wat diplomatieker te werk gaat. Bailey is weer vrijgezel nadat haar relatie met advocaat Nick (Rupert Graves) tot een abrupt einde komt, terwijl Scott als getrouwde vrouw moeder is van twee tienermeiden. Scott & Bailey werd geschreven door Sally Wainwright, die bekend is van onder meer Happy Valley. Ze bedacht de serie in samenwerking met de zelf ook ooit in Manchester werkzame ex-detective Diane Taylor.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief