Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Roomies: Belgische coming-of-age-serie start in mei op Canvas

  •  
03-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
913 keer bekeken
  •  
roomies-vrt

Ahlaam Teghadouini (Sihame) en nieuwkomer Laura De Geest spelen twee jonge lesbiennes die tijdens hun laatste studiejaar een appartement delen.

Foto credit: VRT

In Nederland hebben we Anne+ en in België mochten jonge LHBTI-personages het voortouw nemen in Roomies, dat vanaf 16 mei te zien is bij Canvas. Het komische drama draait om twee jonge lesbiennes die tijdens hun laatste studiejaar samen gaan wonen in een appartement in Brussel. Ama (nieuwkomer Laura De Geest) is de losbandige van de twee die een zo vrij mogelijk leven wil blijven leiden, terwijl Bibi (Ahlaam Teghadouini, bekend van haar hoofdrol in Sihame) juist droomt van een romantische relatie met een vrouw. Ze hoopt dat Ama - die al wel openlijk lesbisch is - haar daarbij op het goede pad kan zetten. Makers Flo Van Deuren en Kato De Boeck waren tijdens hun studie net als hun personages eveneens huisgenoten. Hun eerdere project samen was de kortfilm Echo, die in 2021 onderdeel was van de Vlaamse tv-reeks Lockdown.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief