Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Public Enemy komt naar NPO Start Plus

  •  
17-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
Public Enemy
Het personage waar de titel van de Franstalige thriller naar verwijst is losjes gebaseerd op Marc Dutroux.
Public Enemy laat zien hoe Guy Béranger (Angelo Bison) na twintig jaar weer vrijkomt uit de gevangenis, waar hij vastzat voor kindermoord. Hij komt te wonen in een gemeenschap van monniken in een klein plaatsje in de Ardennen, waar hij onder toezicht staat van de jonge agente Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud). Wanneer er in de buurt een jong meisje verdwijnt, is de spanning al snel om te snijden. De schrijvers van Public Enemy lieten zich inspireren door de roemruchte strafzaak rond Marc Dutroux en keken bij het creëren van het Béranger-personage tevens naar psychopaten als Anton Chigurh uit No Country for Old Men en Amon Goeth uit Schindler's List. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en er is ook een tweede reeks aangekondigd.
Public Enemy verschijnt op 10 mei in zijn geheel op NPO Start Plus. Daarnaast zal de serie binnenkort ook te zien zijn op NPO 2 Extra, al is er nu nog geen datum bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief