Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Public Enemy: Book of Revelation S01E01: opzienbarende ontwikkelingen

  •  
05-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8747 keer bekeken
  •  
Public Enemy: Book of Revelation
De kans dat rechercheur Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud) ooit weer oog in oog komt te staan met haar 20 jaar eerder vermiste zus lijkt elke minuut groter te worden.
Foto credit: RTBF
Rechercheur Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud) heeft de hoop dat ze haar zus, die 20 jaar geleden vermist raakte, terug zal vinden nooit opgegeven. In Public Enemy: Book of Revelation ( Ennemi Public: Le Livre de la Révélation ) - het derde seizoen van de serie, dat nu als miniserie op Netflix is verschenen - komt ze weer een stap dichter bij het mysterie wanneer de man die waarschijnlijk betrokken is bij de zaak in een weiland wordt opgepakt na een desastreuze schietpartij met twee politieagenten. Eerder in de aflevering vertelt Muller al aan haar vader dat ‘hij’, de kidnapper of moordenaar, ‘hier’ is. Hij is nooit verdwenen, hij is altijd in de Ardennen blijven wonen, ‘onder ons’.
Maar het mysterieuze figuur raakt gewond bij zijn aanhouding en raakt in een coma. Oftewel, Muller kan hem nog niet verhoren en tast aanvankelijk in het duister: heeft de verdachte nog vrouwen achter slot en grendel? Gelukkig schiet seriemoordenaar Guy Béranger (Angelo Bison in een voortreffelijke rol) de diender te hulp. Hij heeft wel een idee van waar de arrestant toe in staat zou zijn. Bovendien is er tijdnood, vertelt hij Muller: vrouwen die vastzitten zouden kunnen verhongeren. Of erger. Het lijkt er dus op dat Muller met grote tegenzin weer de handen ineen moet slaan met Béranger.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Béranger heeft op zijn beurt, daar werd in het tweede seizoen al op gezinspeeld, meer vrijheid gekregen en inventariseert tijdens autoritjes vanuit het klooster waar hij zetelt naar het dorp tijdens rookpauzes eventjes welke kinderen er allemaal wonen. Hij heeft dus ook een perverse agenda, in een seizoen dat getuige de eerste aflevering alle kanten op kan schieten. De vergelijking met The Silence of the Lambs (1991) schiet opnieuw te binnen: Muller zal haar verachting voor Béranger even moeten inslikken voor het onderzoek. En Béranger zal misschien nog wel meer vrijheid eisen. De vraag is of dat wel toegekend moet worden.
Public Enemy: Book of Revelation S1, vanaf 5 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief