Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Vriend van Volkert

  •  
25-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1078 keer bekeken
  •  
vriendvanvolkert

Hoe kwam Volkert aan het wapen? Journalist Eric Arends zorgt voor nieuwe vragen rond de moord op Pim Fortuyn.

Foto: HUMAN/VPRO

Wanneer Argos-journalist Eric Arends het vertrouwelijke politierapport over het onderzoek naar de moord op Pim Fortuyn in handen krijgt, gaat hij op zoek naar het antwoord op een prangende vraag: hoe kwam Volkert van der G. aan het pistool? Tijdens het onderzoek dook de naam van Paul Molhoek op, een oud-plofkraken die bevriend was met Van der G., en ook na de moord nog met diens vriendin sprak.

De verdenking aan het adres van Molhoek verdween al snel tijdens het onderzoek, maar politiemensen bleven vraagtekens zetten bij zijn betrokkenheid. In Vriend van Volkert gaat Arends op zoek naar meer informatie over de oud-crimineel en stuit hij al snel op een mogelijke verbinding tussen Molhoek en de AIVD, én een link met de moord op Theo van Gogh.

Na de dood van Fortuyn werd Van der G. vrijwel meteen gearresteerd, en daarmee leek de zaak opgelost. Vriend van Volkert weet echter op een overtuigende manier vraagtekens te zetten bij een van de meest geruchtmakende zaken uit de recente Nederlandse geschiedenis.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief