Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: In het hart geraakt

  •  
20-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
In het hart geraakt
Het Dagblad van het Noorden onderzoekt een moord uit de jaren negentig.
Wie vermoordde Els Slurink? Het Dagblad van het Noorden onderzoekt de dood van de vrouw, die in 1997 op 33-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in haar woning in Groningen. Bij die zoektocht naar antwoorden komen zowel de sterke als de zwakke kanten van het true crime-podcastgenre naar voren.
Sterk: de zaak zit vol tot de verbeelding sprekende vragen. In maart 1997 gooit iemand een putdeksel door het slaapkamerraam van Slurink. Een paar weken later wordt ze dood aangetroffen, om het leven gebracht door een messteek die haar hart raakt. Slurink was een psychologe die onderzoek deed naar het aantonen van seksueel misbruik bij kinderen. Heeft ze met dat werk een vijand gemaakt, en moest ze dat met haar leven bekopen? Maar ook het persoonlijke leven van Slurink bleek turbulent, met een reeks aan verdachten die de revue passeren, met uiteenlopende motieven.
Dat leidt tot het frustrerende deel van In het hart geraakt: gezien het feit dat we naar een onderzoek over een 'cold case' luisteren, biedt de podcast geen definitieve antwoorden of aanwijzingen naar wat er echt gebeurd is. Verdachten worden in hoog tempo opgevoerd en ondervraagd, om vervolgens net zo snel weer afgeschreven te worden. Hierdoor zitten we aan het eind van de reeks van drie afleveringen net zo vast als de rechercheurs en journalisten die de tragische dood van Slurink onderzochten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief