Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De laatste dagen van... George Michael

  •  
21-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
767 keer bekeken
  •  
GeorgeMichael

© Michael Putland / Getty Images

Niet alleen een verslag van zijn dood, maar vooral een viering van het succes van George Michael.

Het desastreuze popjaar 2016, waarin wereldsterren als David Bowie, Prince en Leonard Cohen overleden, werd afgesloten met de dood van George Michael op Eerste Kerstdag. In het vierde seizoen van de NPO Radio 5-podcast De laatste dagen van… duiken Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp en Michiel Tjepkema in de laatste levensfase van de Britse popster.

Dat deed het drietal in eerdere seizoenen ook al met John Lennon, Freddie Mercury en Marvin Gaye, en die formule blijft ook in deze reeks ijzersterk. De laatste dagen van… biedt namelijk niet alleen, zoals de titel doet vermoeden, een kijkje in de dood van artiesten, maar viert ook hun successen.

In deze reeks hoor je afwisselend dj Hans Schiffers vertellen over de laatste jaren in het leven van George Michael, terwijl de drie presentatoren vertellen wat de zanger nou zo’n sensatie maakte. Die afwisseling, die door interviewfragmenten en geïsoleerde zangtracks wordt aangevuld, maakt De laatste dagen van… George Michael een prachtig eerbetoon.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief