Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De Harde Bonanza

  •  
18-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Harde Bonanza
De beukende tracks die de volumegrens van Radio 2 overschrijden.
Van mening dat het Radio 2-aanbod wat meer gitaren kan gebruiken? Bij deze spin-off van de Platenbonanza van Rob Stenders zit je, vrij letterlijk, geramd. De Harde Bonanza volgt het simpele principe van de originele variant op de radio: luisteraars vragen platen aan. Maar hier hoor je de nummers die te stevig zijn om airplay op Radio 2 te verdienen.
Caroline Brouwer, op de radio de sidekick van Rob Stenders, presenteert De Harde Bonanza samen met muziekexpert Mike Arntz. Hij vervult de rol van wandelende muziekencyclopedie, met bij ieder nummer wel een feitje, een dwarsverband of een anekdote over de band die gedraaid wordt. En die bands komen uit een behoorlijk gevarieerd aanbod. Natuurlijk, de rode draad is het volume dat ze produceren, maar Brouwer en Arntz pakken nummers uit allerlei genres en decennia. Daarbij schakelt het duo tussen bands uit genres als progressieve metal, grunge, en trash en meer symfonisch werk. Sommige artiesten zijn bekend (Metallica, Megadeth, Ozzy Osbourne), andere weer relatief obscuur (1914, Martyr, Diggith), wat voor een fijne afwisseling zorgt.
Wanneer er geen lichtjes gaan branden bij de bovenstaande genres en artiesten, dan kan je De Harde Bonanza waarschijnlijk aan je laten passeren. Maar wiens hart sneller gaat kloppen van zware gitaren, intense schreeuwen en beukende drums, heeft hier een wekelijks uur aan snoeihard vermaak te pakken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief