Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Penoza-film nu officieel aangekondigd

  •  
18-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Penoza

© Pief Weyman / KRO-NCRV

Na het afscheid op televisie komt Monic Hendrickx straks nog één keer terug als Carmen van Walraven.
Producent NL Film maakte vandaag namelijk bekend dat de opnamen van de Penoza-film binnen enkele maanden van start gaan. Er zal gefilmd worden in Amsterdam en in het buitenland. De tv-serie Penoza draait om huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die zich na de moord op haar man – en misdadiger – Frans (Thomas Acda) noodgedwongen in het criminele circuit begeeft, om vervolgens uit te groeien tot één van de allergrootste spelers in de drugshandel. Het vijfde en laatste tv-seizoen kwam vorig jaar ten einde, maar scenarist Diederik van Rooijen heeft het script voor de afsluitende speelfilm inmiddels klaarliggen en ook de financiering van het project zou zo goed als rond zijn. Volgens Van Rooijen hebben alle vaste acteurs uit de serie die hij terug wil halen voor de film hun medewerking inmiddels toegezegd.
Het is nog niet bekend wanneer de Penoza-film in de bioscoop verschijnt. De serie is terug te vinden in de tussentijdse top tien met kanshebbers op Televizier-Ring 2018.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief