Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Out of Touch S01E01-02: liefdesvisioenen over samen oud worden

  •  
01-01-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
out-of-touch-photo

© Cmore

Een relatietherapeut uit Stockholm heeft in geestige tragikomedie een bijzonder talent: ze kan in de toekomst kijken van de liefdeslevens van haar cliënten.

Hoe ziet het leven eruit als je met een trucje in de toekomst kan kijken van de liefdeslevens van de andere aardbewoners? Welnu, dan word je relatietherapeut. Ava (Sara Shirpey) is gezegend met een gave: als ze haar hand neerlegt op het hart van een cliënt, dan ziet ze meteen of het met de persoon die hij of zij op dat moment datet iets gaat worden. Zo heeft ze in de eerste afleveringen een stel op bezoek dat elkaar niet kan uitstaan. Wanneer de man spreekt over ‘aanhaaltekens’ in plaats van ‘aanhalingstekens’, dan corrigeert zijn vrouw hem meteen – dat gebeurt wel vaker, zoveel is duidelijk. De man pareert door een lijn die op een denkbeeldige grafiek naar beneden loopt na te doen.

‘Zo hard neemt het respect dat ik voor je heb af’, merkt hij serieus op. Kortom: hier valt niets meer te redden. Tóch ziet Ava in een visioen dat de twee samen oud gaan worden, aan het strand van Marbella. Meteen heeft ze een gemene deler: houden jullie niet van Marbella? Precies dat lijken de twee niet van elkaar te weten, en Ava heeft meteen de oplossing voor het liefdesprobleem. Het echtpaar gaat het nog eens proberen. Opvallend genoeg werkt het in Ava’s eigen liefdesleven niet zo. Als ze een onenightstand heeft gehad, dan gooit ze de desbetreffende man meestal weer haar huis uit – ze heeft dan al lang en breed gezien dat hij niet met haar zal eindigen.

Out_of_Touch_HPH_EP103_1.3.13

© Cmore

Totdat ze John (Hannes Fohlin) ontmoet. Bij toeval ziet ze, als ze zijn hart per abuis aanraakt, dat hij met haar zal trouwen. Maar dat kan toch helemaal niet? Grappig is hoe scenarist Lina Åström in Out of Touch (Handen på hjärtat) speelt met het lot. Dat leidt tot de hamvraag: als Ava weet met wie ze zal trouwen, zal ze daar dan naar leven – of kan ze daar ook nog onderuit? Want: ontstaan huwelijken per definitie uit oprechte liefde? Of betekenen haar visioenen iets anders? Buiten kijf staat dat een bovennatuurlijk element soms een leuke, frisse twist kan geven aan een verder in de realiteit geworteld verhaal. Dat is in Out of Touch zeker het geval.

Out of Touch, vanaf dinsdag 2 januari 2024 op NPO 3 en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief