Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: The Gentlemen, Clerks III en Blackhat

  •  
26-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
The Gentlemen
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de hartaanval van Kevin Smith, misdaad van Guy Ritchie en hacken met Michael Mann.
Clerks III (2022)
Acteurs: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Jason Mewes
Regie: Kevin Smith
Clerks III
Geïnspireerd door Richard Linklater ( Slacker ) en Robert Rodriguez ( El Mariachi ) groeide Kevin Smith dankzij de zwart-wit-film Clerks (1994) in de jaren negentig uit tot een bekende naam in de Amerikaanse indie cinema. Hoewel de regisseur vandaag de dag vooral bekendstaat als podcaster, leverde hij vorig jaar via zijn personages Dante (Brian O'Halloran) en Randal (Jeff Anderson), weer wat commentaar op de huidige stand van zaken in zijn leven. De hartaanval die Smith in 2018 overleefde speelt daarbij een hele grote rol: in Clerks III is het Randal die na deze bijna-doodervaring een film besluit te maken. De humor is nu wat minder aanwezig, maar geholpen door de nostalgie weet de film vreemd genoeg wel een soort van tragisch (en aangrijpend) te worden.
The Gentlemen (2019)
Acteurs: Matthew McConaughey, Michelle Dockery, Charlie Hunnam
Regie: Guy Ritchie
The Gentlemen
Kolderieke en ook non-lineaire gangstervertelling van regisseur Guy Ritchie. Matthew McConaughey speelt een Amerikaanse drugsbaron die een cannabis-imperium heeft opgebouwd in Engeland. Wanneer hij echter uit het wereldje wil gaan stappen, zorgen schimmige figuren voor complicaties. Hoewel de films van Ritchie door de jaren heen wisselvalliger werden, zit het met de casting altijd wel goed: vooral Hugh Grant (tevens een van de lichtpuntjes in Ritchie's Operation Fortune ) is erg genietbaar als slijmerige privédetective. De toevoeging van The Gentlemen zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat Netflix nu werkt aan een op de film gebaseerde tv-serie, met daarin onder meer Vinnie Jones ( Lock, Stock and Two Smoking Barrels ).
Blackhat (2015)
Acteurs: Chris Hemsworth, Viola Davis, Yorick van Wageningen
Regie: Michael Mann
Blackhat
Hackerfilm van Michael Mann ( Heat , The Insider ) die destijds zo hard flopte dat steeds meer mensen hem inmiddels als ondergewaardeerd zijn gaan zien. En blijkbaar maakt dat nieuwsgierig, want de bijna tien jaar oude film is nu een onverwachte hit op Netflix. Het techno-thriller draait om een veroordeelde hacker (Chris Hemsworth, want waarom zouden hackers geen mooie mensen kunnen zijn?) die tijdelijk onder begeleiding zijn cel uit mag, om te helpen bij de jacht op een crimineel (Yorick van Wageningen) die een door hem geschreven code gebruikt. Het floppen van Blackhat was het einde van de filmcarrière van Mann, hoewel hij onlangs weer een comeback maakte op tv met het prima ontvangen Tokyo Vice en nu werkt aan zijn film over Enzo Ferrari.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief