Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Kapsalon Romy, Prey for the Devil en Van der Laan en Woe: Pesetas

  •  
28-05-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
634 keer bekeken
  •  
KapsalonRomy5

© Cinemien

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een door de duivel bezeten meisje, de band tussen een oma en haar kleinkind, en een theatervoorstelling van het Even tot Hier-duo.

Prey for the Devil (2022)
Acteurs: Jacqueline Byers, Christian Navarro, Posy Taylor
Regie: Daniel Stamm

PreyDevil

© Golden Circle / Lionsgate

Thrillers over duiveluitdrijving zijn vijftig jaar jaar na het succes van The Exorcist nog altijd populair: in de bioscoop kun je nu naar The Pope's Exorcist met Russell Crowe en op Netflix is Prey for the Devil sinds deze week terug te vinden in de film top 10. Met Prey for the Devil keerde Daniel Stamm terug naar het horror-subgenre waarin de regisseur ook het geprezen The Last Exorcism afleverde, hoewel deze tweede uiting een stuk minder warm onthaald werd dan de eerste. Het verhaal draait om de non Ann (Jacqueline Byers uit Salvation) die indruk maakt op priester Quinn (Colin Salmon uit Resident Evil) en opgeleid mag worden tot exorcist. Samen met medestudent Dante (Christian Navarro uit 13 Reasons Why) vecht ze voor de ziel van de jonge Natalie, die mogelijk bezeten wordt door dezelfde demon die ooit Anns eigen moeder tormenteerde. De film bevat tevens een van de laatste rollen van de in 2020 overleden Ben Cross (First Knight), die in 2004 ook te zien was in de Exorcist-prequel The Beginning.

Kapsalon Romy (2019)
Acteurs: Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar
Regie: Mischa Kamp

KapsalonRomy4

© Cinemien

Prijswinnende (ook in het buitenland) familiefilm die niet bang is om een aantal serieuze thema's aan te snijden en daarmee ook weet te ontroeren. Moeder Margot (Noortje Herlaar) heeft het altijd druk met werk en daarom word dochter Romy (een mooi acteerdebuut van de 10-jarige Vita Heijmen) na school steeds in de kapsalon van haar oma Stine (Beppie Melissen) geparkeerd. Aanvankelijk heeft Romy geen zin in haar strenge grootmoeder, maar wanneer Stine geconfronteerd wordt met beginnende alzheimer groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe. Herlaar en Melissen wonnen allebei een Gouden Kalf voor de film en daarnaast vielen ook de regie van Mischa Kamp en het scenario van Tamara Bos in de prijzen. Bos werkte recentelijk nog aan de tragikomische tv-serie Papadag, waarvan beide seizoenen komende donderdag op Netflix verschijnen. Guido Pollemans, een hoofdrolspeler in Papadag, heeft in Kapsalon Romy een bijrolletje als de vader van Romy.

Van der Laan & Woe: Pesetas (2018)
Acteurs: Niels van der Laan en Jeroen Woe
Regie: Joep Krijnen

Pesetas

© NPO

Terwijl er afgelopen week in de politiek weer gediscussieerd werd over het produceren van meer Netflix Originals van Nederlandse makelij, werden er (naast wat Nederlandse speelfilms zoals Kapsalon Romy) in ieder geval alvast een aantal aangekochte cabaretregistraties toegevoegd. Voor de mensen die het jammer vinden dat het seizoen van Even tot Hier is afgelopen pikken we Pesetas van Niels van der Laan en Jeroen Woe eruit als aanrader: in de voorstelling volgen geestige (en technisch vernuftige) sketches en liedjes elkaar in rap tempo op. Het duo toert nu door het land met hun nieuwe show NG en ook Even tot Hier zal uiteindelijk weer terugkomen met een nieuw seizoen. Behalve Pesetas verschenen ook de volgende tv-registraties op Netflix: Kasper van der Laan heeft onder meer een unieke oplossing voor het klimaatprobleem in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo en Rayen Panday grapt onder meer over ongemakken in de lift in zijn vierde solovoorstelling Fenomeen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief