Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Ford v. Ferrari, The King of Staten Island en Bohemian Rhapsody

  •  
17-03-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
386 keer bekeken
  •  
ford-v-ferrari_bbcadb

© 20th Century Fox

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een stiefvader voor Pete Davidson, Christian Bale achter het stuur en het leven van Elton John.

The King of Staten Island (2020)
Acteurs: Pete Davidson, Marisa Tomei, Bill Burr
Regie: Judd Apatow

KingOfStatenIsland

© Universal Pictures

Pete Davidson is een graag geziene komiek op Netflix: na de coming-of-age-film Big Time Adolescence en zijn onlangs verschenen stand-up-special Turbo Fonzarelli is ook het semi-biografische The King of Staten Island nu bij de streamer te zien. Davidson speelt hier in feite zichzelf: een neurotische wietroker die als kind zijn vader verloor op 9/11. Wanneer zijn moeder (Marisa Tomei) wederom een brandweerman (Bill Burr) begint te daten, lijkt hij weer een nieuw mannelijk rolmodel in zijn leven te krijgen. Davidson schreef de film samen met regisseur Judd Apatow (Trainwreck, waarin hij een cameo had) en zijn SNL-collega Dave Sirus. Na The King of Staten Island zou de komiek alle semi-biografische chaos nog een vervolg geven op televisie in de serie Bupkis, met daarin Edie Falco als zijn moeder en Joe Pesci als zijn opa.

Ford v. Ferrari (2019)
Acteurs: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal
Regie: James Mangold

ford-v-ferrari_AIUP68

© 20th Century Fox

Fijne underdog-film van regisseur James Mangold (Walk the Line), over de concurrentiestrijd tussen Ferrari (de Goliath) en Ford (de David) tijdens de 24 uur van Le Man in 1966. In Ford. v Ferrari is auto-tycoon Henry Ford II (Tracy Letts) vastbesloten om het dominante raceteam van Scuderia Ferrari het nakijken te geven: voormalig coureur Carroll Shelby (Matt Damon) krijgt 90 dagen om een auto te bouwen die kan wedijveren met de supersnelle bolides van Ferrari. Hij schakelt daarvoor de hulp in van zijn oude vriend Ken Miles (Christian Bale), die de wagen zal gaan besturen. Tussen alle ronkende motoren houdt Mangold het menselijke component goed in de gaten: mede dankzij de uitstekende wisselwerking tussen Bale en Damon is de film ook prima te genieten voor mensen die totaal niet thuis zijn in de autosport.

Bohemian Rhapsody (2018)
Acteurs: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Regie: Bryan Singer

Bohemian Rhapsody

© 20th Century Fox

Na jaren te hebben doorgebracht in 'development hell' (Sacha Baron Cohen was lange tijd als acteur aan het project verbonden) werd het levensverhaal van Queen-frontman Freddie Mercury in 2018 eindelijk verfilmd. Toch verliepen ook de opnamen moeizaam: regisseur Bryan Singer werd vlak voor de eindstreep ontslagen, waarna Dexter Fletcher zijn plek innam. In vergelijking met de Elton John-film Rocketman (ook van Dexter Fletcher) voelt Bohemian Rhapsody jammer genoeg redelijk gesaniteerd, als een standaard 'greatest hits' biopic waarmee op safe wordt gespeeld. Gelukkig zijn deze 'greatest hits' nog steeds tijdloze klassiekers die - in combinatie met het spel van een Oscarwinnende Rami Malek als Mercury - toch nog wel een kijkbeurt rechtvaardigen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief