Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mystery Lab S01E01-02: amusante documentairereeks

  •  
05-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mystery Lab
De Braziliaanse serie probeert op humoristische wijze de grootste raadsels van de planeet te ontcijferen.
Wat gebeurt er in de Bermudadriehoek? Is tijdreizen haalbaar? Is een zombie-uitbraak mogelijk in de praktijk? Deze vragen worden op een humoristische maar informatieve wijze onderzocht in de Braziliaanse documentaireserie Mystery Lab. De serie probeert middels entertainment de wonderlijke wereld om ons heen te verklaren.
Mystery Lab
Felipe Castanhari is een populaire Braziliaanse YouTuber, acteur en tv-presentator. Hij is in zijn thuisland vooral bekend van zijn YouTube-kanaal Canal Nostalgia , waar ruim 13 miljoen abonnees hem volgen en waar hij samen met specialisten historische en wetenschappelijke weetjes onthult.
Mystery Lab
In de gescripte documentairereeks werkt Castanhari samen met de conciërge Betinho (Bruno Miranda) en de wetenschapper Dr. Thay (Lilian Regina) in een onderzoekslaboratorium. De drie collega’s proberen samen met de AI-assistent Briggs (stem van Guilherme Briggs) de innerlijke werking van wetenschap, geschiedenis, mysteries en wonderen te verklaren.
Mystery Lab
‘Wat schuilt er achter de mysterieuze verdwijningen van schepen en vliegtuigen in de Bermudadriehoek?’ Het is de kernvraag uit de opener, waarin Castanhari probeert te achterhalen waarom zoveel voertuigen daar in de loop der jaren zijn verdwenen, met als gevolg dat het gebied een reputatie heeft gekregen spookachtig te zijn, of een broedplek voor een buitenaardse invasie. Echter worden meteen een aantal van deze theorieën ontkracht en geeft het team wetenschappelijke verklaringen voor de verschillende mysteries: het aardmagnetische veld, tornado’s, blauwe golven, en methaanhydraat (een vorm van waterijs).
Mystery Lab
De tweede aflevering richt zich op de grote plaag van Londen. De pestuitbraak duurde van het jaar 1665 tot 1666. Castanhari en Dr. Thay bespreken de wetenschap achter de builenpest, en hoe de Zwarte Dood zich zo snel verspreidde binnen Engeland en later naar andere delen van de wereld.
Iedere aflevering is geschreven door Castanhari in samenwerking met Rob Gordon en Israel Motta. Mystery Lab is een goed geoliede documentairereeks. De verschillende onderwerpen worden uitgelegd op basis van wetenschappelijk bewijs, op een luchtige maar serieuze manier zodat jonge kijkers de kennis ook kunnen begrijpen. Tevens worden er verschillende experimenten uitgevoerd door te spelen met animaties en visuele effecten. Hierdoor worden de onderwerpen behapbaar voor de kijker.
Mystery Lab
Mystery Lab is geenszins vernieuwend te noemen en sluit aan bij andere (lichtere) wetenschappelijke series in de Netflix-catalogus. Het is wél een zowel grappige als informatieve serie die vooral een jonger publiek zal aanspreken.
Mystery Lab S01, vanaf 4 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief