Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Demon S01E01: infantiele romcomreeks

  •  
25-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
981 keer bekeken
  •  
MyDemon

Een demon en een cynische zakenvrouw worden verliefd op elkaar in stupide Zuid-Koreaanse serie.

Twee volstrekt onuitstaanbare types ontdooien zodra ze verliefd op elkaar worden. Song Kang (Jeong Goo-won) is een demon die plezier beleeft aan het tormenteren van stervelingen. Hij sluit deals met aardbewoners: enige jaren van voorspoed in ruil voor een eeuwig bestaan in de krochten van de hel. Do Do-Hee (Kim Yoo-jung) is van hetzelfde laken een pak: ze is geen letterlijke demon, maar wel een cynische kwelgeest. De jonge vrouw geeft leiding aan een groot concern en is bijzonder getalenteerd in het kleineren van haar personeel. Ze is, kortom, een hardvochtige kapitalist.

De boodschap ligt er dik bovenop in My Demon: pure liefde gaat gepaard met nieuw gevonden gevoelens van medemenselijkheid. De serie is een soort karikatuur van alles wat Zuid-Koreaanse films en televisieseries goed en slecht maakt. De kritiek op de hoge werkdruk en de algehele inhaligheid - die bijna altijd aanwezig is in Zuid-Koreaanse verbeeldingen van de realiteit - is terecht, maar het hele idee dat de wereld alleen dankzij ware liefde zal verbeteren is natuurlijk pure quatsch. 

Song Kang, Kim You-jung (1)

Dat is überhaupt een dilemma waar My Demon en andere televisietitels geen oplossing voor kunnen vinden; ze beschouwen de situaties van Song Kang en Do Do-Hee als vanzelfsprekend, als onmiskenbaar Zuid-Koreaans. Je zou de makers in die zin kunnen beschuldigen van een al dan niet lichte vorm van hypocrisie: kritiek leveren op het systeem terwijl je in zekere zin kritiekloze televisie maakt. Daarnaast verwordt de serie al snel tot kazig melodrama, met vervelende geluidseffecten en sterk aangezette geluidsbanden. Je hebt twee soorten Zuid-Koreaanse televisie: volwassen en infantiel. My Demon behoort tot de laatste categorie.

My Demon S01, vanaf vrijdag 24 november 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief