Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

McDonald & Dodds S02E01: fijn en luchtig

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
McDonald & Dodds S02
De twee rechercheurs, die elkaar zo mooi aanvullen, zoeken ditmaal naar ‘de man die er niet was’.
Foto credits: KRO-NCRV
Het tweede seizoen van McDonald & Dodds begint met een potsierlijke openingsscène. Vijf vrienden stappen in een luchtballon. Maar als het luchtvaartuig ineens niet functioneert, dan moet het gezelschap een noodlanding maken. En precies dat ziet er door het overduidelijke gebruik van computereffecten bijzonder gekunsteld en amateuristisch uit, met als dieptepunt een fles champagne die in een weiland dreigt te storten. Maar voor het verhaal is het belangrijker dat er van de vijf vrienden uiteindelijk maar vier over zijn. Een van de vijf heeft de luchtballon voortijdig ‘verlaten’ en wordt verderop in een bos gevonden.
Wanneer rechercheur Lauren McDonald (Tale Gouveia) vervolgens ter plekke komt, dan beweren de vier – die ooit allemaal furore maakte in de muziekwereld – dat ze geen idee hebben wat er met de vijfde passagier is gebeurd, hoewel een van hen op een gegeven moment zegt dat hij ‘is gesprongen’. De aflevering draagt dan ook de passende titel ‘ The Man Who Wasn’t There ’ want de overlevenden doen bijna alsof het slachtoffer er niet was. Erg verdrietig zien ze er ook niet uit. Dus verdenkt McDonald ze van meet af aan, terwijl haar collega Dodds (Jason Watkins) zoals gewoonlijk weer meer bezig is met de details: zo ziet hij al meteen dat er gevochten is in de ballon, want bepaalde blessures van het slachtoffer komen niet door zijn val.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
McDonald & Dodds
In de openingsaflevering is ook een gastrol weggelegd voor komiek Rob Brydon, die in de huid kruipt van een veiligheidsexpert die de ware toedracht van het ongeluk met de luchtballon moet onderzoeken. Maar een veiligheidsexpert weet ook goed hoe je een luchtballon moet saboteren; heeft Brydons personage misschien kwade intenties? Knap maken de makers iedereen verdacht, zodat de wending aan het einde nog enigszins onvoorspelbaar is. In een aflevering die uiteindelijk draait om – een klassiek thema – hebzucht. Dit alles wordt weer op een fijne, luchtige manier opgediend.
McDonald & Dodds S02, vanaf 23 juni 2022 in zijn geheel bij NPO Plus; vanaf 25 juni wekelijks op NPO 2 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief