Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Light the Night S03E01: sfeervol en soapy

  •  
19-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Light the Night
De makers van Taiwanees drama vallen spreekwoordelijk gezien – met de mysterieuze dood van een prominent personage – met de deur in huis.
De makers van Light the Night lieten aan het einde van het eerste seizoen al zien dat ze geen enkel probleem hebben om belangrijke personages te laten sneuvelen ten faveure van het verhaal. De eerste aflevering van het derde seizoen staat dan ook in het teken van de dood van scenarioschrijver Chiang Han (Rhydian Vaughan), die nadat zijn auto op mysterieuze wijze crasht op straat wordt gewurgd door een onbekende persoon. Lo Yu-nun (Ruby Lin) wordt door de politie aangemerkt als hoofdverdachte, maar even snel weer vrijgelaten als blijkt dat ze waarschijnlijk onschuldig is. Maar wie heeft deze misdaad dan op zijn kerfstok?
Light the Night oogt aan het begin van de aflevering als een soort Taiwanese knipoog naar David Lynch’ Twin Peaks met hevige regenval, schaduwspelen en schuine camerahoeken. Maar het Taiwanese drama schuwt ook het melodrama niet, zodoende zien we niet veel later in een andere verhaallijn gesteggel in een adoptiezaak en gekibbel onder de dames van de Japanse nachtclub in Taipei waar veel van de scènes zich afspelen. Zo’n onverwachte moord zorgt natuurlijk voor onrust. Hoewel het feit dat Wang Ai-lien (Puff Koa) bijna door een handtastelijke en bloeddorstige cliënt wordt gemolesteerd bijna als business as usual oogt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Light the Night
Niettemin is het knap dat Light the Night in een aflevering wipt van genre naar genre: van film noir naar soap; van erotische thriller naar misdaaddrama. Met ook een belangrijke levensles, aldus een van de personages: eigenlijk raak je nooit gewend aan geboortes en aan de dood. Wie daaraan gewend raakt is zelf misschien al wel niet meer van deze wereld. Dat is een mooie manier om te stellen dat de kijker af en toe – tussen de dagelijkse bezigheden door – moet worden opgeschud.
Light the Night S03, vanaf 18 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief