Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Leopard Skin S01E1-02: kolderieke thriller

  •  
23-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
743 keer bekeken
  •  
Leopard-Skin

Drie beroepscriminelen belanden noodgedwongen in een bewoonde Mexicaanse kustvilla in kleurrijk vehikel voor Carla Gugino.

Foto credits: Sebastian Gutierrez / Skinny Leopard

De rust in een Mexicaanse kustvilla in de middle of nowhere wordt op een dag ineens verstoord wanneer drie mysterieuze figuren in een ambulance het terrein oprijden. Terwijl de twee bewoners, Alba (Carla Gugino) en Batty (Gaite Jansen), een etentje met gasten voorbereiden worden ze gegijzeld door Malone (Gentry White), Clover (Margot Bingham) en Sierra (Nora Arnezeder): drie beroepscriminelen wier roofklus in de soep is gelopen nadat ze in de jungle stuitten op een blokkade van het Mexicaanse leger. Daarbij werd Clover in haar zij geschoten. Dus zoeken ze naar een plek waar ze haar kunnen behandelen en waar ze kunnen schuilen.

Klinkt allemaal kolderiek en dat is Leopard Skin ook, zeker als tot overmaat van ramp twee dinergasten zich bij Alba en Batty aandienen: documentairemaker Max Hammond (Philip Winchester) en zijn vriendin Maru (Amelia Eve). Malone veinst vervolgens dat hij de huisbutler is, hoewel deze façade de volgende ochtend alweer wordt doorgestoken wanneer ook Maru, die in de villa is blijven slapen, wordt gegijzeld. Saillant is dat de drie gegijzelden niet erg onder de indruk zijn van de situatie. Showrunner Sebastian Gutierrez, die eerder met zijn vriendin Gugino al het aardige Jett maakte, wekt de suggestie dat Alba, Batty en Maru ook een en ander te verbergen hebben.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Leopard-Skin2

Het resultaat is een cartooneske thriller, die in de tweede aflevering leidt tot een intrigerende gastrol van Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead), wiens personage in dit alles een dikke vinger in de pap blijkt te hebben. Leopard Skin is net als Jett niet per se erg verheffend, maar wel zeer vermakelijk.

Leopard Skin, vanaf zondag 23 april 2023 wekelijks bij FOX

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief