Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Legion: Harry Lloyd gecast als Professor X

  •  
05-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De rol van Charles Xavier werd in de X-Men-films nog gespeeld door Star Trek-veteraan Patrick Stewart.
In het derde seizoen van Legion gaan we kennismaken met de vader van David Haller (Dan Stevens, die liet weten niet terug te keren voor de Downton Abbey -film). Charles Xavier, die ook bekend staat als Professor X, zal straks gespeeld worden door Harry Lloyd. De acteur was te zien in het eerste seizoen van Game of Thrones , waarin hij gestalte gaf aan Viserys Targaryen, de broer van Danearys. Professor X dook nog niet eerder op in Legion, maar het personage was wel prominent aanwezig in de X-Men-films , toen gespeeld door Patrick Stewart (nu bezig met een nieuwe Star Trek-serie voor CBS). Ook Gabrielle, de moeder van David Haller, is gecast: zij wordt gespeeld door Stephanie Corneliussen, die vooral bekend is van haar rol als Joanna Wellick in Mr. Robot.
Het derde seizoen van Legion is tevens het laatste seizoen van de serie. De reeks gaat in juni in première in Amerika en komt hier vermoedelijk weer snel naar Fox.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief