Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: The Grand Tour, John DeLorean, Outer Banks en meer

  •  
29-07-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Outer Banks S02
Ook kun je vanaf komende maandag dagelijks op televisie kijken naar het bejubelde aidsdrama It's a Sin.
Outer Banks S02 (vrijdag 30/07, Netflix) Avontuurlijke coming-of-age-serie over jongeren die opgroeien in een gemeenschap aan de kust van North-Carolina en op het spoor komen van een legendarische goudschat. Bekijk de trailer.
The Last Mercenary (vrijdag 30/07, Netflix) Komische actiefilm waarin Jean-Claude van Damme gestalte geeft aan een mythische huurling, wiens volwassen zoon (die hij nooit heeft gekend) in groot gevaar komt. Bekijk de trailer.
Myth & Mogul: John DeLorean (vrijdag 30/07, Netflix) Britse documentaireserie over de opkomst en ondergang van John DeLorean, die uitgroeide tot een legende in de autowereld en bekendstaat om de auto uit Back to the Future.
Rurouni Kenshin: The Beginning (vrijdag 30/07, Netflix) Actiefilm die zich afspeelt in het Japan van de 19 e eeuw. Rurouni Kenshin staat tegenover zijn sterkste vijand tot nu toe: zijn ex-zwager, die gezworen heeft wraak te nemen.
Goldie (vrijdag 30/07, NPO 3) Amerikaans filmdebuut van de Nederlandse regisseur Sam de Jong (Prins), waarin de tiener Goldie haar zusje beschermt terwijl ze haar droom om danseres te worden najaagt. Lees de recensie.
The Grand Tour: Lochdown (vrijdag 30/07, Amazon Prime Video) Speciale aflevering van het automagazine, waarin de drie presentatoren nu een ode brengen aan de auto’s die ze in de jaren zeventig op tv zagen. Bekijk de trailer.
Watch the Sound with Mark Ronson (vrijdag 30/07, Apple TV+) Documentaireserie over de samensmelting tussen technologie en muzikale innovatie, waarbij Mark Ronson in gesprek gaat met een aantal van zijn favoriete collega’s.
Summer of Soul (vrijdag 30/07, Disney+) Documentaire over het obscure Harlem Cultural Festival, waar eind jaren zestig de zwarte muziek en cultuur gevierd werd. Questlove (bekend als drummer van The Roots) regisseerde de film.
The Sister (zondag 01/08, Ziggo Movies & Series) Britse thrillerserie van de bedenker van Luther, over een man met een duister geheim dat onthuld dreigt te worden als iemand uit zijn verleden hem schokkend nieuws komt brengen.
Silent Witness S12 (zondag 01/08, Ziggo Movies & Series) Misdaadserie van de BBC over een team van pathologen dat misdrijven oplost. Het twaalfde seizoen is de vijfde reeks waarin Emilia Fox gestalte geeft aan Nikki Alexander.
It’s a Sin (maandag 02/08, NPO 3) Britse dramaserie van de bedenker van Years and Years over de aidscrisis in de Londense gayscene in de jaren tachtig. De afleveringen zijn tevens al allemaal te zien op NPO Plus. Lees de recensie.
The Good Doctor S04 (maandag 02/08, RTL 8) Ziekenhuisdrama van de maker van House, over een briljante jonge arts met autisme en savant-syndroom. Al te zien op Videoland en nu tevens wekelijks op televisie. Lees de recensie.
Grown-ish (maandag 02/08, Videoland) Spin-off van Black-ish waarin oudste dochter Zoey (Yara Shahidi) haar ouderlijk huis heeft verlaten en zich nu nestelt in het studentenleven. De eerste drie seizoenen van de sitcom zijn te zien.
Top Secret UFO Projects: Declassified (dinsdag 03/08, Netflix) Documentaireserie over vermeende ontmoetingen met buitenaards leven. Aan de hand van recente informatie schijnt de reeks een nieuw licht op mysterieuze zaken.
Pray Away (dinsdag 03/08, Netflix) Documentaire over de extreem controversiële therapie om homoseksuelen te ‘bekeren’. Door middel van persoonlijke verhalen zien we de schade die wordt aangericht in de LHBTIQ+-gemeenschap.
Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (dinsdag 03/08, Netflix) Duitse documentaire over een jongen die vanuit zijn zolderkamer een drugsimperium opbouwde. Zijn verhaal was de inspiratie voor How To Sell Drugs Online (Fast).
Overspel (dinsdag 03/08, Videoland) Drama over de affaire tussen een fotografe (Sylvia Hoeks) en een advocaat (Fedja van Huêt). Alle seizoenen komen beschikbaar. Won een Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Lees de recensie.
Control Z S02 (woensdag 04/08, Netflix) Mexicaans tienerdrama waarin Sofia opnieuw op zoek moet naar een hacker, wanneer iemand via het profiel van een overleden jongen allerlei scholieren begint te bedreigen. Bekijk de trailer.
Car Masters S03 (woensdag 04/08, Netflix) Realityshow over de werknemers van Gotham Garage, die de meest uiteenlopende auto’s en trucks renoveren en inruilen, om vervolgens zelf een mooie auto te bouwen en deze te verkopen.
Cooking with Paris (woensdag 04/08, Netflix) Socialite Paris Hilton keert, naar aanleiding van een viral-video, terug naar tv met een kookshow waarin ze met hulp van vrienden haar uiterste best doet in de keuken. Bekijk de trailer.
76 (woensdag 04/08, Netflix) Afrikaanse dramafilm over een man die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een poging tot een militaire coupe, waarna zijn leven een duistere wending neemt. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.
Cocaine Cowboys: The Kings of Miami (woensdag 04/08, Netflix) Documentaireserie over een decennialange misdaadsaga: twee jeugdvrienden die samen faalden op school werken zich omhoog tot drugsbazen in het zonnige Miami.
Agents of S.H.I.E.L.D. S07 (woensdag 04/08, Disney+) Stripverfilming over de organisatie uit de Marvel Comics. In de slotreeks proberen de agenten een buitenaardse invasie tegen te houden terwijl ze gestrand zijn in een andere tijd.
Rel (woensdag 04/08, Disney+) Sitcom met komiek Lil Rel Howery, die gestalte geeft aan een verpleger in Chicago. Hij moet zijn leven opnieuw opbouwen als zijn vrouw een affaire heeft met zijn kapper en hem besluit te verlaten.
Bloodlands (donderdag 05/08, NPO Plus) Misdaaddrama geproduceerd door de maker van Line of Duty, waarin een agent de dood van een voormalig IRA-kopstuk onderzoekt. Vanaf 7 augustus ook te zien op tv. Bekijk de trailer.
God’s Own Country (donderdag 05/08, NPO 3) Romantische dramafilm waarin een jonge man (Josh O’Connor uit The Crown) die woont op het Ierse platteland verliefd wordt op een Roemeense gastarbeider. Lees de recensie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief