Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Los Pacientes del Doctor Garcia, Mocro Maffia, The Nurse en meer

  •  
27-04-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1417 keer bekeken
  •  
The Nurse

Foto credit: Tine Harden / Netflix

The Nurse (donderdag 27/04, Netflix) Deense miniserie gebaseerd op ware feiten, over een verpleegster die een connectie vermoedt tussen de drang naar aandacht van een collega en een reeks sterfgevallen. Lees de recensie.

Los Pacientes del doctor Garcia (vrijdag 28/04, Netflix) Historische dramaserie waarin een Madrileense arts zich aansluit bij de strijd tegen het fascisme en een netwerk dat bescherming biedt aan nazi’s infiltreert. Lees hier meer.

Wave Makers (vrijdag 28/04, Netflix) Politieke dramaserie uit Taiwan over hoog oplopende spanningen in verkiezingstijd. Een team van campagnemedewerkers wordt in een harde werkomgeving voor moeilijke dilemma’s gezet.

AKA (vrijdag 28/04, Netflix) Franse misdaadfilm over een agent die het syndicaat van een topcrimineel (ex-voetballer Éric Cantona) infiltreert en daarna onverwacht een hechte band met zijn zoontje opbouwt. Lees de recensie.

King of Collectibles: The Goldin Touch (vrijdag 28/04, Netflix) Amerikaanse realityserie over verzamelaar Ken Goldin, waarin een kijkje wordt genomen in een veilinghuis dat zich specialiseert in zeldzame verzamelobjecten.

Mocro Maffia: Tatta (vrijdag 28/04, Videoland) Korte film waarin Robert de Hoog weer gestalte geeft aan zijn personage uit Mocro Maffia, die nu een wraakactie voorbereidt tegen zijn oude bondgenoot Paus. Lees de recensie.

Peter Pan & Wendy (vrijdag 28/04, Disney+) Live-action-verfilming van het verhaal over de jongen uit Neverland die weigert op te groeien. Van de maker van Pete’s Dragon en Jude Law speelt kapitein Haak. Lees de recensie.

Citadel (vrijdag 28/04, Amazon Prime Video) Spionageserie over een geheim syndicaat dat inmiddels is ontmanteld. Twee ex-leden (Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas) moeten echter terug in actie komen. Bekijk de trailer.

Agent Hamilton S02 (zaterdag 29/04, Canvas) Zweedse spionageserie waarin geheim agent Hamilton (Jakob Oftebro) afreist naar Frankrijk als er een duiker wordt vermoord tijdens een geheime NAVO-operatie. Lees de recensie.

Als de dijken breken (zaterdag 29/04, België Eén) Nederlands-Belgische dramaserie die zich afspeelt tijdens een hedendaagse watersnoodramp die grote delen van Nederland en Vlaanderen onder water zet. Bekijk de trailer.

Call the Midwife S12 (zaterdag 29/04, BBC First) Britse dramaserie die zich afspeelt in de jaren vijftig en inmiddels de jaren zestig, over een aantal vroedvrouwen die werkzaam zijn in de Londense wijk East End. Bekijk de trailer.

Meskina (maandag 01/05, NPO 3) Romantische komediefilm met Maryam Hassouni als de 30-jarige Leyla, die geen partner en kinderen heeft en daarom volgens haar directe omgeving hoognodig aan de man moet. Lees hier meer.

Terzi (dinsdag 02/05, Netflix) Turkse dramaserie over een kleermaker die na de dood van zijn grootvader naar Istanboel afreist. Hij valt voor een geheimzinnige vrouw wier trouwjurk hij in elkaar moet gaan zetten. Bekijk de trailer.

Love Village (dinsdag 02/05, Netflix) Japanse realityshow over verschillende singles van 35 jaar en ouder die verhuizen naar een rustig plekje op het platteland. Zullen ze aldaar de ware liefde vinden of blijven ze toch alleen achter?

A Small Light (dinsdag 02/05, National Geographic) Historische dramaserie over de vrouw die Anne Frank en haar familie verborgen hield voor de Duitsers. Tegelijkertijd ook wekelijks online te zien op Disney+. Bekijk de trailer.

White House Plumbers (dinsdag 02/05, HBO Max) Tragikomische dramaserie waarin twee politieke ‘fixers’ (Woody Harrelson en Justin Theroux) het presidentschap van Richard Nixon juist compleet vernielen. Bekijk de trailer.

Jewish Matchmaking (woensdag 03/05, Netflix) Romantische realityshow waarin Joodse singles die klaar zijn voor een relatie met de hulp van een expert in Israël en in de Verenigde Staten op zoek gaan naar een ideale partner.

Ed Sheeran: The Sum of It All (woensdag 03/05, Disney+) Documentaire over het leven en de carrière van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran, die onder andere in gesprek gaat over de totstandkoming van zijn nieuwe muziek.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (donderdag 04/05, Netflix) Spin-off van Bridgerton die zich richt op de jonge jaren van koningin Charlotte en met name op de gevolgen van haar huwelijk met koning George. Bekijk de trailer.

Sanctuary (donderdag 04/05, Netflix) Japanse dramaserie waarin een lastige jongen besluit om sumoworstelaar te worden. Hij fascineert de fans met zijn eigenzinnige instelling en weet de complete sport op zijn kop te zetten.

Kleinkinderen van De Oost (donderdag 04/05, Amazon Prime Video) Documentaire over twee acteurs die bevriend raakten op de set van De Oost. Ze reizen naar Indonesië om meer te leren over het kolonialisme en hun voorouders.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief