Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bloodlands S02E01: knap vervolg

  •  
14-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5410 keer bekeken
  •  
Bloodlands S02
Acteur James Nesbitt kruipt opnieuw vol overgave in de huid van de rechercheur annex seriemoordenaar in spannende seizoensopener.
Foto credits: BBC / Steffan Hill
Rechercheur annex seriemoordenaar Tom Brannick (James Nesbitt) mag in de openingsaflevering van het tweede seizoen van Bloodlands weer met zijn voeten in de Noord-Ierse klei staan. Op een idyllisch stukje land is het stoffelijk overschot van een man gevonden en Brannick is opgeroepen, steevast vergezeld door collega Niahm McGovern (Charlene McKenna uit Peaky Blinders ), om de dader te gaan zoeken. Wanneer de twee arriveren bij het huis van de echtgenote van het slachtoffer, dan reageert de vrouw des huizes (Victoria Smurfit speelt Olivia) nogal opmerkelijk: heeft ze iets te verbergen? Natúúrlijk heeft ze iets te verbergen.
Bovendien blijkt de hele zaak ook gelinkt aan Brannicks dubieuze verleden, getuige de openingsscène: daarin is te zien hoe de rouwdouwer in 1998 twee landgenoten die wapens aan het smokkelen zijn executeert. Tussen het wapentuig vindt Brannick een paar staven goud – die blijken in het heden 43 miljoen pond waard. Echter: ze zijn verdwenen en Olivia heeft daar weer iets mee te maken. Overigens weten Brannicks collega’s hier logischerwijs niets van af, want de beste man speelt telkens voor twee teams: hij wil de zaak oplossen, maar ook ervoor zorgen dat zijn weerzinwekkende verleden niet wordt geopenbaard.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bloodlands S02
Dus zien we hem voortdurend – als zijn collega’s niet kijken – allerlei dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. Met de onthulling dat Brannick Goliath is – de seriemoordenaar die in de jaren 90 Noord-Ierland in zijn greep hield – is het verhaal nog niet afgelopen, maar misschien wel juist net begonnen. Want wat heeft Nesbitts personage nog meer op zijn kerfstok? Het valt te begrijpen dat Bloodlands de best bekeken Noord-Ierse serie ooit is. Ook in het tweede seizoen is de spanning om te snijden en is Nesbitt zonder twijfel de man op de juiste plek.
Bloodlands S02, vanaf zaterdag 15 april 2023 wekelijks op NPO 2 en NPO Start en tevens in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief