Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Grow S01E01: matige Deense krimi

  •  
01-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
Grow
Twee broers – een politieagent en een effectenhandelaar – raken verwikkeld in de misdaadbende van hun overleden vader.
Foto credits: Lumière
De broertjes Adam (Andreas Jessen) en Jakob (Sebastian Jessen) groeien op in het misdaadmilieu. Hun vader zwaait de scepter over een deel van Kopenhagen. In flashbacks worden we deelgenoot gemaakt van hun traumatische jeugd. In het heden is Adam net in dienst getreden als effectenhandelaar bij een prestigieus bedrijf. Hij heeft de banden met zijn familie min of meer verbroken in ruil voor een normaler bestaan. Als zijn vader komt te overlijden en Adam op stel en sprong de uitvaart bezoekt, dan leggen zijn foute jeugdvrienden weer contact. Terwijl Jakob een carrièreswitch heeft gemaakt: hij is nu politieagent.
Dit alles klinkt natuurlijk een beetje kolderiek en voorspelbaar en dat is het ook. Natuurlijk dreigt Adam – die verslaafd is aan drugs – weer van het rechte pad af te wijken en wordt Jakob als nieuwbakken agent ingehuurd om een antidrugsbrigade te helpen de bende van zijn vader op te rollen. Jakob kent immers alle sleutelspelers. Hoewel er al snel een en ander misgaat. In de openingsscène van Grow is te zien dat Adam met een lijk sleept terwijl hij mijmert over de regels die je in de misdaad moet opvolgen, om te voorkomen dat je in de bak of in de grond verdwijnt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Grow
Het is een bespiegeling die ook gebezigd had kunnen worden door Walter White in Breaking Bad. Maar Grow is lang zo spannend niet. En het drama zit boordevol clichés. Zoals de schietlessen voor Jakob: dat geeft het personage even de kans woest maar vastberaden in de camera te staren. En daarmee wordt ons bevestigd dat het hem echt menens is, dat hij de bende van zijn vader gaat slopen. Het klinkt allemaal wat vergezocht. Misschien wel omdat Grow al dan niet bewust wel erg Amerikaans oogt voor een Deense krimi.
Grow S01, vanaf 2 december 2021 in zijn geheel bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief