Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Game of Thrones-première breekt kijkcijferrecord

  •  
16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Game of Thrones 801
De opener van het laatste seizoen werd in Amerika in totaal bijna 17,5 miljoen keer bekeken.
De finale van seizoen zeven van Game of Thrones werd vorig jaar met 16,9 miljoen kijkers de best bekeken aflevering uit de geschiedenis van de serie. Dat record is nu verbroken door de première van seizoen acht, die 17,4 miljoen keer werd bekeken. In vergelijking met de première van seizoen zeven (16,1 miljoen kijkers) kwamen er zelfs bijna anderhalf miljoen kijkers bij. Overigens trok de première van seizoen acht op televisie minder kijkers dan de finale van seizoen zeven (12,1 miljoen tegen 11,8 miljoen), maar in online kijkbeurten via de streaming-apps zag HBO juist een stijging van 50 procent. Een vergelijking tussen het aantal online kijkbeurten van de première van seizoen zeven en de première van seizoen acht liet zelfs een stijging van 97 procent zien.
In Nederland is de eerste aflevering (lees de recensie ) van seizoen acht nu te zien bij Ziggo Movies & Series. Bekijk daarnaast ook de nieuwe preview voor aflevering twee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief