Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Evil S02E01: zwarte humor vermengd met overdonderende horror

  •  
26-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Evil S02
Reeks over een psycholoog (Katja Herbers) die probeert bovennatuurlijke fenomenen te doorgronden blijft ijzingwekkend en spannend.
Foto credits: Paramount / CBS
Forensisch psycholoog Kristen Bouchard (een fijne rol van Katja Herbers) is een koelbloedige moordenaar, zo bleek vorig seizoen. Of is ze bezeten door een demon? Buiten kijf staat dat ze van haar à propos is geraakt door haar bloederige daad. In het tweede seizoen lijkt haar dochter Lexis (Maddy Crocco) een soortgelijk lot te wachten. De tiener heeft nogal scherpe tanden en bijt tijdens een ingreep om dit probleem te verhelpen de vinger van de tandarts er al dan niet onbewust af. Zou het misschien komen omdat er destijds in de vruchtbaarheidskliniek die Bouchard bezocht om zwanger te raken is gerotzooid met de eieren?
Vorig seizoen werd al bekend dat een kwaadaardige entiteit ervoor zorgde dat vrouwen niet van baby’s maar van demonische larven bevielen. Daarnaast heeft Bouchard een ander probleem: haar aartsrivaal Leland Townsend (Michael Emerson uit Lost ) heeft zoveel gedoneerd aan de kerk waar ze klussen voor doet dat er een exorcisme op hem uitgevoerd mag worden. Voordat hij met Bouchards moeder trouwt wil hij schoon schip maken. Tegen het zere been van Bouchard en haar secondanten Ben (Aasif Mandvi) en David (Mike Colter). Ze vrezen dat Townsend zal veinzen dat een duivels wezen zich in hem bevindt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Evil S02
Dus besluiten ze de charlatan een koekje van eigen deeg te geven door hem te bespieden en proberen te achterhalen waarom hij doet wat hij doet. Dat blijkt aanvankelijk niet een erg goed idee: Townsend heeft meer in petto dan Bouchard had kunnen vermoeden. En acteur Emerson heeft een ijzingwekkende lach in huis. Sowieso grossiert Evil in angstaanjagende momenten die ontstaan na muisstille taferelen. Showrunners Robert en Michelle King vermengen daarnaast zwarte humor op knappe wijze met overdonderende horror. Met als resultaat een horrorreeks die zich niet makkelijk laat vergelijken.
Evil S02, vanaf 27 februari 2023 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief