Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Emergence S01E01: Lost meets Stranger Things

  •  
06-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Emergence
Actrice Allison Tolman, bekend van Fargo, is opnieuw te zien als politieagent in mysterieuze thriller.
Foto credits: ABC Studios
Actrice Allison Tolman speelt in Emergence Jo Evans, een warmhartige politieagent uit een kleine gemeenschap aan de New Yorkse kust. Het is een vertrouwd gezicht; een soort reprise van haar rol in het eerste seizoen van de thrillerreeks Fargo. Het sheriffsuniform zit haar in die zin als gegoten. Wat dat betreft is dit een uitstekend voorbeeld van typecasting, in positieve zin. Vanaf de openingsscene zet Tolman dan ook een integer personage neer, dat zich nadat een vliegtuig op het nabijgelegen strand is gecrasht ontfermt over de enige overlevende: een jong meisje dat lijdt aan tijdelijke amnesie.
Het slachtoffer krijgt de naam Piper en trekt in bij Evans totdat haar ouders zich melden. Maar zijn de man en de vrouw die zich even later bij het politiebureau melden wel haar vader en moeder? En hoe zit het met de geheime agenten die zich al snel na de crash laten zien? En wat betekenen de elektrische storingen die zich ineens uit het niets aandienen? Showrunners Michele Fazekas en Tara Butters presenteren het ene na het andere mysterie, in een thrillerreeks die zich laat omschrijven als Lost meets Stranger Things. Al snel blijkt namelijk dat Piper over bijzondere krachten beschikt en ligt de vergelijking met wonderkind Eleven (uit Stranger Things) voor de hand.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Emergence
Fazekas en Butters, onder meer bekend van Reaper (2007-2009), spelen in die zin gretig leentjebuur bij andere populaire televisietitels. Jo Evans heeft zelfs in navolging van Tolmans personage in Fargo een bijzondere band met haar vader (Keith Carradine in Fargo; Clancy Brown in Emergence). Maar erg storend is het niet: Emergence beschikt over voldoende eigenheid, waardoor je Tolman al snel los ziet van haar werk in Fargo.
Emergence S01, vanaf 4 oktober 2021 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief