Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Deze cabaretvoorstellingen staan klaar tijdens de kerstvakantie

23-12-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
dave
Ook deze kerstvakantie staat de programmering weer bol van de nieuwste en grappigste cabaretvoorstellingen. De beste tips op een rij.
Erik van Muiswinkel – De olieworstelaar (zaterdag 23 december, NPO 1, 21:35 uur): Rasverteller Erik van Muiswinkel worstelt een potje met zichzelf in deze melancholische solo vol zelfreflectie, waarin hij zich richt op o.a. verwende westerlingen, satire over China en het spelen van Zwarte Piet.

Lenette van Dongen – Tegenwind (dinsdag 26 december, NPO 1, 20:25 uur): Openhartig verslag vol zelfrelativering van Van Dongens verhuizing van de grote stad naar een dorp aan zee, waar zij haar grote geluk vond in de kleine dingen. Neem nu het soppen van de plinten, waar Van Dongen een Hans Klok-achtige spektakelact van weet te maken. Haar vrolijke huis-, tuin- en keukencabaret wordt afgewisseld enkele intieme, haast psychoanalytische monologen.

Nasrdin Dchar – DAD (donderdag 28 december, NPO 2, 22:45 uur): Meer toneel dan cabaret, maar sowieso zeer de moeite waard, deze alom geprezen theatersolo van acteur Nasrdin Dchar. De aanstaande vader Dchar vraagt zich af of hij misschien niet terug naar Marokko moet verhuizen, nu zijn dochter dreigt op te groeien in een gepolariseerde samenleving.

Lebbis – De paardenpoetser (donderdag 28 december, NPO 1, 23:05 uur): Nadat hij een levensbedreigende auto-immuunziekte overwon keerde Hans Sibbel terug in het theater: iets kalmer en contemplatiever dan voorheen, maar toch nog steeds typisch ‘Lebbis’. Zoals in zijn heerlijke plan om zorgverzekeraars tegen elkaar op te zetten.

Sara Kroos – Doorgefokt (zaterdag 30 december, NPO 1, 22:20 uur): Een moeizaam bezoek aan het British Museum in Londen van zelfbenoemd cultuurbarbaar Sara Kroos is het uitgangspunt voor dit onderzoek vol brutale humor naar de systeemfouten van de mens. Het podium staat vol met antieke beelden en vazen en Kroos zingt diverse opzwepende liedjes.

Dave Chapelle – Equanimity (vanaf 31 december op Netflix): Geen oudejaarsconference, maar wel een lancering op de laatste dag van het jaar: de gloednieuwe special van de Ameriaanse comedygrootheid Dave Chappelle. Opgenomen in het Warner Theatre in Washington, DC. Over de onderwerpen die Chappelle aansnijdt wordt nog geheimzinnig gedaan.

Guido Weijers – Oudejaarsconference 2017 (zondag 31 december, RTL 4, 22:00): Weijers brengt dit jaar alweer zijn achtste oudejaarsconference. De Brabander is nooit te beroerd om flink uit te pakken met decor en licht: welk spektakel tovert hij ditmaal uit de hoge hoed?

Youp van ’t Hek – Een vloek en een zucht (zondag 31 december, NPO 1, 22:30 uur): De Negende van Youp wordt opgenomen voor het immer enthousiaste publiek in de Stadsschouwburg Groningen en zal ongetwijfeld alle elementen bevatten die een oudejaarsconference van Youp zo goed maken: niets en niemand ontziende humor, een mooi in elkaar gestoken verhaallijn en enkele sfeervolle liedjes. Wat doet Youp met 2017?

Emilio Guzman – Alle mensen verzamelen! (dinsdag 2 januari, NPO 3, 23:25 uur): Het zachtaardige broertje van Javier neemt samen met een robot, zie zowel praatpaal als geweten is, de stand van de wereld door, en dan in het bijzonder de vluchtelingenproblematiek. Hij perst er zelfs een voor zijn doen ongewoon felle tirade tegen Halbe Zijlstra uit.

Patrick Laureij – Dekking hoog (woensdag 3 januari, NPO 3, 23:25 uur): Zeer geestig debuut van Rotterdamse lefgozer Laureij, die tijdens zijn jeugd in Rotterdam-Zuid goed leerde observeren. Met onvergetelijk verhaal over de aanschaf van een ‘prullenbakkie’ bij Blokker. Ontving dit jaar een nominatie voor de Neerlands Hoop voor talentvolste cabaretier.

NUHR – Draai het eens om (donderdag 4 januari, NPO 3, 23:20 uur): Indrukwekkende, Poelifinario-winnende voorstelling waarin de perfect op elkaar ingespeelde Peter Heerschop, Viggo Waas, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr elkaar ongenadig hard aanpakken. Al in het eerste kwartier wordt elk groepslid in een kille bundel wit licht gezet en haarscherp door de anderen geanalyseerd. De persoonlijke, oergeestige confrontaties worden in hoog tempo afgewisseld met sketches over de tijdgeest. Hierin komen o.a. selfiesticks in Auschwitz en talkshow waarin iedereen elkaar veren in de reet steekt voorbij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief