Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Des: serie met David Tennant te zien bij NPO Plus

  •  
30-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Des
De acteur geeft in de driedelige miniserie gestalte aan de Schotse seriemoordenaar Dennis Nilsen.
Veel mensen zullen David Tennant kennen van zijn 'good guy' rollen in Broadchurch en Doctor Who , maar de Schotse acteur speelt net zo makkelijk een enge psychopaat, zoals in Jessica Jones en het recente Des. Die laatste titel komt na de Britse première op ITV eerder dit jaar nu ook naar NPO Plus. Tennant geeft in de op feiten gebaseerde miniserie gestalte aan Dennis Nilsen, een seriemoordenaar die nadat hij wordt opgepakt opvallend eerlijk is over de vijftien moorden die hij heeft gepleegd. Tot irritatie van agent Peter Jay (Daniel Mays) kan Nilsen zich de namen van zijn slachtoffers alleen niet herinneren. Zonder een duidelijk motief en duidelijk forensisch bewijs start de politie een grote klopjacht. Dit keer niet naar de moordenaar, maar naar de vermoorde slachtoffers.
Alle drie de afleveringen van Des zijn vanaf 27 november te zien op NPO Plus. De miniserie start binnenkort ook op NPO 2, maar heeft daar nu nog geen datum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief