Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Delicious S01E01: Britse soap smaakt naar meer

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
Delicious S01
In de Britse serie Delicious volgen we chef-kok Leo Vincent die het succesvolle hotel / restaurant The Penrose oprichtte en zijn imperium bouwde op de Italiaanse familierecepten die hij stal van zijn ex-vrouw Gina.
Vooropgesteld: het oogt allemaal verrukkelijk, de hapjes, de amuses, het schitterende kasteel The Penrose en de glooiende landschappen van het Britse Cornwall. De excentrieke Leo Vincent – mooie volle stem ook, gespeeld door Iain Glen ( Downtown Abbey , Game of Thrones ) – heeft een al even excentrieke dochter – eetziekte, allergisch voor water en regen, overweegt een abortus – met zijn ex-vrouw Gina.
Het stel scheidde twee decennia geleden doordat Leo de verleidingen van de veel jongere Pam (Emilia Fox, Silent Witness ), zijn huidige vrouw, niet kon weerstaan. Gina (Dawn French, French and Saunders) leren we kennen als een prototype gezellige Italiaanse familievrouw, met een liefde voor koken, lekker eten en een fantastisch gevoel voor smaak.
6046.w2016.0.1719e20
In die twintig jaar dat Pam bij Leo is, hebben ze het imperium - dat dus schaamteloos werd gebaseerd op de recepten en kookkunsten van Gina - uitgebreid en op de kaart gezet. En, goed om te melden, kregen ze samen een zoon genaamd Michael. Een 18-jarige womanizer die zich ten doel heeft gesteld om alle (blonde) vrouwen van Cornwall in bed te krijgen. Iets wat hem, zo wordt gesuggereerd, prima afgaat. De appel valt niet ver van de boom, zeg maar.
6045.w1800.0.a69edeb
Echter, het is niet allemaal pais en vree daar in het pittoreske Cornwall. Let op, nu volgens spoilers voor de eerste aflevering – die overigens al op tv is uitgezonden, maar ook terug te kijken is via NPO Start. Pam vermoedt, oh ironie, dat de man met wie ze twintig jaar geleden vreemdging nu weer vreemdgaat met een ander. Hmm… En dan overlijdt ook nog de Michelin-recensent in het hotel! Genoeg voer om lekker verder te kijken naar deze soapachtige rituelen in het prachtige Cornwall.
Delicious, vanaf 14 juli 21.25 uur vier zaterdagen op NPO 1. En nu op NPO Start.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief