Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Delete S01E01: thriller zonder diepgang

  •  
28-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
891 keer bekeken
  •  
DeleteS1_Netflix_10_0796

© Netflix

Personages doen zonder logica wat ze doen in flauwe Thaise Netflix-reeks.

Stel je voor: je wordt gechanteerd door je vriendin en je hebt een telefoon in je bezit waarmee je haar bestaan met een druk op de fotoknop kan wissen. De meeste mensen zouden uit gewetenswroeging niets doen. Maar wat als er meer op het spel staat? In Delete wordt Aim (Nat Kitcharit) gechanteerd door zijn vriendin Orn (Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying), nadat zij erachter komt dat haar vriend een affaire heeft met Lilly (Fah Sarika Sathsilpsupa). Orn heeft foto’s van de twee en dreigt die te verspreiden als Aim het met haar uitmaakt. Gelukkig biedt de bovengenoemde telefoon soelaas.

Als een kat in het nauw neemt Aim een rigoureuze beslissing. Eerder in de aflevering is te zien hoe een tienervrouw in een supermarkt op een vrouw afloopt. Ze geeft haar al bibberend een telefoon: of ze een foto van haar wil maken? De vrouw blijkt later in de aflevering Lilly te zijn. En Aims lover neemt graag een foto, totdat het beeld ineens wit wordt en de vrouw is verdwenen. Als Lilly deze omineuze gebeurtenis aan Aim vertelt dan eist hij het toestel meteen op, waarna hij een foto neemt van een thuisloze man. Met een flits is de arme ziel verdwenen. 

DeleteS1_Netflix_EP107_0231

© Netflix

De premisse van Delete doet qua pervers gedrag en morele dilemma’s denken aan de films van Brian De Palma (Blow Out, 1981) waarin personages soms noodgedwongen een gewetenloze daad verrichten. Het flauwe aan Delete is dat Aim doet wat hij doet zonder er bij stil te staan. Het ontbreekt aan ontwikkeling van de personages. En dan krijg je onlogische wendingen. Je wil als kijker juist zien hoe een type als Aim uiteindelijk al zijn principes aan de kant schuift om geleidelijk de grote boeman te worden, dat is veel boeiender.

Delete S01, vanaf donderdag 28 juni 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief