Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dance Brothers S01E01-02: opzichtig scenario

  •  
10-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
DB_Ep1_0392

Finse reeks over twee hippe jonge dansbroers heeft naast imposante dansacts weinig te bieden. 

Foto credits: Hayley Lê / Netflix

Twee hippe jonge dansbroers keren na het volgen van een prestigieuze dansopleiding in Londen terug naar Finland om daar furore te maken. Roni (Roderick Kabanga) en Sakari (Samuel Kujala) blaken van zelfvertrouwen maar vergeten zich al voor hun eerste auditie op tijd in te schrijven. Gelukkig mogen ze alsnog hun kunsten vertonen in een theaterzaal. Uit hun indrukwekkende act blijkt hoezeer de twee op elkaar ingespeeld zijn. Dat blijkt ook al snel de achilleshiel van de broers: omdat ze alles samen willen doen laten ze bepaalde kansen liggen. Zo krijgt Sakari een goede baan aangeboden die hij afwijst omdat hij Roni dan in de steek zou laten. 

De broers zijn dromers. Zo treffen ze op een avond een leegstaande loods die in hun ogen een ideale dansclub annex oefenruimte zou zijn. ’s Ochtends oefenen met hun dansvrienden; ’s avonds clubben. Uit onverwachte hoek krijgen de danstalenten hulp van vastgoedmagnaat Aida (Eeva Eloranta). Maar waarom zou zij in een dansclub investeren? Sluiten de hoofdpersonen een deal met de duivel? Niettemin gaan ze op het aanbod in. De nieuwe onderneming leidt al snel tot voorspelbare frictie tussen de broers. Roni heeft geen zin om zich te concentreren op de banale aangelegenheden (denk de administratie en de logistiek), maar Sakari realiseert zich maar al te goed dat het leven niet alleen bestaat uit dansen.

DB_Ep5_4014

Er heeft na twee afleveringen daarnaast nog weinig noemenswaardigs plaatsgehad en het opzichtige scenario voelt bij vlagen als dat van een eerstejaars student aan de filmacademie. Zo van: schrijf een verhaal over personages met een nadrukkelijk doel. Daarnaast heeft Dance Brothers niet erg veel te bieden. De serie lijkt vooral te zijn gemaakt om de kijker te verleiden om hem uit te kijken. Dat werkt niet als je daar na twee afleveringen geen enkele motivatie voor hebt.

Dance Brothers S01, vanaf woensdag 10 mei 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief