Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Cracow Monsters S01E01-02: deprimerend en tergend traag

  •  
18-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Crakow Monsters
Stuurse eerstejaars geneeskundestudent sluit zich aan bij Poolse demonenjagers.
Je kan je je zonnigere personen indenken dan de stuurse eerstejaars geneeskundestudente Alex (Barbara Liberek). Helemaal onbegrijpelijk is het niet. Sinds haar moeder bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam, terwijl Alex zelf wonderwel ongedeerd bleef, wordt ze elke nacht in haar dromen bezocht door een monster zonder gezicht.
Dan trekt ze de aandacht van de excentrieke professor Zawadzki (Andrzej Chyra, In the Name ofKatyn ). Dit auto-ongeluk was namelijk niet het enige drama dat ze als enige overleefde. Misschien is zij wel een goede nieuwe aanwinst voor zijn groep begaafde studenten die zich bezighoudt met monsters en het paranormale?
Drama’s en thrillers met een bovennatuurlijk tintje hebben bij mij meestal wel een streepje voor. Maar, mijn hemel, Cracow Monsters  maakt het de kijker wel heel moeilijk om zich te amuseren. Het verhaal komt tergend traag op gang. Alex pikt in een nachtclub het zoveelste slippertje op, die ze, nadat ze met hem/haar klaar is, direct zonder ceremonie de deur wijst; een aannemer vist een mysterieus artefact uit de blubber, en een jongetje (Eryk Pratsko) verzamelt lege statiegeldflessen. Pas helemaal aan het einde van de eerste aflevering maakt Alex voor het eerst echt kennis met haar mededemonenjagers, waaronder Zawadzki’s assistent Lucky (Stanislaw Linowksi).
Waar de meeste bovennatuurlijke drama’s nog wel iets van spanning meebrengen, is Cracow Monsters vooral deprimerend. Elke scène binnenshuis is in grauwtinten gehuld, buiten is het bijna altijd nat. Maar dat is nog niets vergeleken met het zwarte gat dat Alex zelf is. Wanneer dan eindelijk toch de eerste monsters zich aandienen, ben je zelf al lang de wil om te leven – of in ieder geval: verder te kijken - verloren.
Cracow Monsters S01, vanaf 18 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief