Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Collateral: BBC-miniserie met Carey Mulligan

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Collateral BBC
Carey Mulligan (Mudbound) onderzoekt de dood van een pizzabezorger in het nieuwe misdaaddrama Collateral.
De vierdelige miniserie is afkomstig van de Britse toneelschrijver David Hare, die tevens de filmscripts voor The Hours (waar Nicole Kidman een Oscar voor won) en The Reader (waar Kate Winslet een Oscar voor won) op papier zette. Dat belooft dus veel goeds voor Mulligan, die in Collateral gestalte geeft aan agente Kip Glaspie. Ze onderzoekt de dood van een pizzabezorger die zonder enige aanleiding vermoord lijkt te zijn en ontdekt dat er meer aan de hand is. De lokale politicus David Mars (John Simm uit Life on Mars) raakt bij de zaak betrokken omdat zijn ex-vrouw (Billie Piper uit Penny Dreadful ) een connectie heeft met het slachtoffer. Collateral is een soort van reünie voor Simm en Piper, die eerder beide te zien waren in het David Tennant-tijdperk van Doctor Who. Daarnaast werkte Mulligan eerder met Hare aan het toneelstuk Skylight.
Collateral is vanaf 12 februari te zien op BBC Two. De serie komt ook naar Netflix, al is nog niet bekend wanneer de afleveringen worden vrijgegeven. Mulligan speelde onlangs in Mudbound en is morgenavond op Canvas te zien in de film Shame.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief